Понеделник, 22 Юли 2019
Петък, 08 Март 2019 11:07

Правителството на Финландия подаде оставка

Причината е неуспешната реформа в социалната сфера

Финландският президент Саули Нийнистьо одобри оставката на правителството след среща с премиера на страната Юха Сипиля, съобщават РИА Новости и БГНЕС.

„Одобрявам“ каза държавният глава по време на разговора с министър-председателя, който беше излъчен директно от телевизия MTV3.

Кабинетът на Сипиля е принуден да подаде оставка заради неуспешната реформа в социалната сфера.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 08 Март 2019 11:07
  Скандалът с изтеклите данни от НАП дойде дюшеш за правителството

  Средата на лятото е възможно най-подходящият период за прокарване на непопулярни решения. Управляващите залагат, че хората са се настроили на ваканционна вълна и дори несъзнателно игнорират политическите новини. Така е навсякъде, не само у нас.

 • Петък, 08 Март 2019 11:07
  Горанов: На този етап не се обсъжда оставката на директорката на НАП

  На този етап не се обсъжда уволнението на изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова

 • Петък, 08 Март 2019 11:07
  Правителството одобри актуализация на бюджета заради сделката за Ф-16

  Замразяват се проектите за нови кораби и бронирани машини. Заради сделката в края на юни беше емитиран вътрешен дълг от 300 милиона лева.

  Министерски съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година, съобщиха от правителствената информационна служба.

  Това е втора актуализация на бюджета през годината. Първата беше заради намаляването на партийните субсидии. Този път кабинетът трябва да осигури допълнителен ресурс за закупуването на военната техника, като по-късно през месеца ще бъде поет още дълг от вътрешния пазар. Очакваната сума на новите задължения е 200 млн. лева.

  Законопроектът е изготвен във връзка с придобиването на нов тип бойни самолети от въоръжените сили на Република България, които са от изключителна важност за националната сигурност и отбраната на страната, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС, се уточнява в съобщението.

Оставете коментар