Четвъртък, 21 Март 2019
Понеделник, 11 Март 2019 14:53

Иван Гешев на официално посещение в САЩ по покана на ФБР

Заместник-главният прокурор ще обсъжда прането на пари и тероризма с Министерството на правосъдието на САЩ и с ФБР

Замeстник-главният прокурор Иван Гешев е на официално посещение в САЩ за срещи на ръководно ниво с представители на ФБР, базирани в Ню Йорк и Вашингтон, съобщават от прокуратурата.

По време на визитата си Гешев ще разговаря със заместник-директора на ФБР Дейвид Боудич и ще проведе работни срещи в Министерството на правосъдието, в Националния антитерористичен център на САЩ във Вашингтон, както и с федерални прокурори в Ню Йорк, занимаващи се с контратероризъм.

Основни теми на разговорите ще бъдат противодействието на финансирането на тероризма и прането на пари, уточняват от прокуратурата.

Сред целите на визитата е и споделяне на опита, който ФБР има в създаването и функционирането на Съвместните работни групи за борба с тероризма (JTTF), в които влизат представители на много държавни и регионални правоприлагащи и правоохранителни агенции като ФБР, митниците, граничните и имиграционни служби, Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви, Командването за криминални разследвания на армията на САЩ, Бюрото за дипломатическа сигурност и др.

Иван Гешев е придружаван от заместник-председателя на ДАНС Недялко Недялков. По време на визитата в САЩ ще бъдат обсъдени и въпроси, касаещи сътрудничеството между българските и американските служби.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар