Четвъртък, 21 Март 2019
Четвъртък, 14 Март 2019 11:03

Андрей Делчев: Ако държавата построи складове за горива, няма как да избие инвестицията за милиони

Заради новите касови бележки някои бензиностанции или трябва да затворят от 1 април, или да не спазват закона

Ако държавата построи складове за горива, няма как да избие инвестицията за десетки милиони. Това заяви в студиото на bTV изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев.

Според нас трябва да се направи това, което вчера препоръча икономическия министър Емил Караниколов – да се изследва пазара, защото има далеч по-ефективни мерки от това да се създават държавни такива складове, уточни Делчев.

По думите му цените на пазара горивата не се влияят особено от такъв тип фактори като съхраняването им.

Андрей Делчев потвърди казаното от други членове на петролната асоциация, че заради новите  изисквания за информацията в касовите бележки някои бензиностанции или трябва да затворят от 1 април, или да не спазват закона.

Проблем щял да бъде компонентът „изкупна цена”, защото в един и същи момент в един резервоар на бензиностанция можело да има различни партиди, които са на различна цена.

Освен това разликата между покупната и продажната цена все още не е печалбата на търговеца и това ще създаде твърде тежки заблуди у потребителите, заяви още Делчев.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Март 2019 11:03
  И лекарите скочиха срещу Наредба Н-18

  Неприемливо е лекарските кабинети да бъдат приравнени с търговски обекти

 • Четвъртък, 14 Март 2019 11:03
  Петролната и газова асоциация настоява за отмяна на спорните текстове в наредбата за касовите апарати

  БПГА отново настоява за отмяна на спорните текстове в Наредба Н-18, тъй като ги поставят в "абсурдна ситуация"

 • Четвъртък, 14 Март 2019 11:03
  Данъчните ще виждат личните ни медицински досиета

  БЛС: Разпоредбите на Наредба Н-18 превишават целите на фискалния контрол и могат да нарушат правата и интересите на българските граждани.

  С разпоредбите в новата наредба за касовите апарати НАП получава достъп до чувствителна информация в здравните досиета, без такъв да е нужен за данъчен контрол, освен това се нарушава лекарската тайна, предупредиха от Българския лекарски съюз в писмо до министър-председателя Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

  "Смятаме, че разпоредбите на Наредба Н-18 превишават целите на фискалния контрол и могат да нарушат правата и интересите на българските граждани. БЛС е притеснен от поставянето под един знаменател на чисто търговските обекти и лечебните заведения", пишат от БЛС. Оттам обясняват, че на среща между БЛС и ръководството на НАП медицинския софтуер е бил приравнен с този, използван за управление на продажбите в търговските обекти, "което е не само погрешно, но и неприемливо".

Оставете коментар