Понеделник, 14 Октомври 2019
Петък, 15 Март 2019 14:34

Проби от 50 конкретни точки по магистралите ни иска БСП

Корнелия Нинова и Елена Йончева внасят писмо в АПИ

Председателят на БСП Корнелия Нинова, говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева и група народни представители ще внесат искане в Агенция "Пътна инфраструктура" да се разреши взимането на проби от 50 конкретни точки на пътни участъци, построени или ремонтирани през последните пет години.

В списъка са магистралите "Тракия", "Хемус", "Марица" и "Струма", както и път 1-1 и околовръстното шосе на София. Пробите ще бъдат взети от европейски лицензирани лаборатории за проверка на качеството на магистралите.

Това е продължение на искането на БСП да бъде направена независима експертиза за качеството на магистралите в България съобщиха от пресцентъра на социалистическата партия..                    

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 15 Март 2019 14:34
  Седем неща построени по-бързо от АМ "Хемус" (снимки)

  Магистралата, с която толкова се гордее премиерът, е започната на 4 октомври 1974 г. Борисов обеща да се оттегли от политиката, когато я завърши

 • Петък, 15 Март 2019 14:34
  Кирил Добрев: Кметовете на БСП са гарант, че доброто ще бъде надградено

  Корнелия Нинова: Днес е денят на българската община. Реална децентрализация може да реши проблемите на общините

 • Петък, 15 Март 2019 14:34
  Депутатите от ГЕРБ провалиха кворума, за да спестят участието на Борисов в парламентарния контрол

  Нинова: Борисов удари дъното като нареди на депутатите си да не идват на работа и да провалят кворума. Страхът на премиера да ми отговаря е по-голям от парламентаризма.

   

  Насроченото за днес заседание на парламента се провали заради липса на кворум. В пленарната зала се регистрираха 106 депутати при необходими 121, за да започне заседание. Последва повторен опит депутатите да се съберат, но при него в зала се оказаха 112 души, поради което председателстващият Емил Христов закри заседанието. Така депутатите се разпуснаха чак до 30 октомври, тъй като си гласуваха две седмици ваканция покрай изборите.

  В програмата на днешното заседание бе включен парламентарен контрол, в който трябваше да участва премиерът Бойко Борисов. Към него има въпрос от Корнелия Нинова относно политиката по национална сигурност, свързана с приемането на страната в Шенген.

  След провала на заседанието БСП даде брифинг, на който Нинова обвини Борисов за проваления кворум. "Два неуспешни опита за регистрация. Били сме свидетели на всякакво шикалкавене от страна на премиера Борисов, но днес той удари дъното. Нареди на депутатите си да не идват на работа, да провалят кворума, за да не дойде да обясни защо корупцията на неговото правителство провали бъдещето на България в Шенген. Понеже го чух в едно предаване да казва, че бил дошъл и мен ме нямало. Един път се е наложило да ме няма. От началото на това народно събрание всички мои въпроси и питания, всички до един - ето ги, се връщат от министър-председателя с отказ да не отговаря поради некомпетентност", заяви Нинова.

Оставете коментар