Петък, 19 Април 2019
Понеделник, 18 Март 2019 12:50

Тръгва проверка за фалшиви трудови книжки

Тя e по сигнал на Димитър Манолов от КТ "Подкрепа"

Социалният министър Бисер Петков обяви, че започва проверка по сигнала за издаване на нерегламентирани трудови книжки с фалшиви формуляри, предаде БНР.

Той беше подаден от президента на Конфедерация на труда "Подкрепа" Димитър Манолов миналата седмица. Министър Петков обясни:

"Сигналът постъпи миналата седмица и той ще бъде проверен. Това, което сигнализира президентът на КТ "Подкрепа", е, че на пазара се продават трудови книжки, които са издадени, тоест разпечатани от неоторизирани фирми. Министерство на труда и социалната политика има договор още от 90-те години с една фирма, която също подаде сигнал за наличие на такива случаи. Ако има нарушение на договорни положения, нарушение на законодателство, те ще бъдат санкционирани. Ако става дума за престъпление, ще сигнализираме прокуратурата".

Предстои да се провери доколко договорът на министерството обвързва само една фирма като оторизирана да издава и да разпечатва трудови книжки.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 18 Март 2019 12:50
  Проверяват колчетата по софийските спирки

  Комисията по транспорт в местния парламент започва проверка по сигнал на гражданин

 • Понеделник, 18 Март 2019 12:50
  Депутатите отказват проверка на шефа на "Антикорупция"

  Управляващите препращат към прокуратурата имотните дела и декларации на Пламен Георгиев

 • Понеделник, 18 Март 2019 12:50
  От БСП искат проверка на имотните сделки на Цветан Цветанов

  НАП, КОНПИ и премиерът Бойко Борисов да проверят сделките за заменките на апартаментите и новопридобитото тузарско жилище на Цветан Цветанов", призова депутатът от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков пред журналисти.

  Той припомни, че преди години Цветан Цветанов е станал известен с шестте си апартамента. "Необяснимото богатство тогава беше оправдано с пенсиите на тъста и тъщата. Започна проверка, която не намери нередности. Случайно или не, шефът на НАП, който проверява Цветанов, стана депутат от ГЕРБ.

  Днес разбираме, че Цветанов е собственик на апартамент от 315 кв.м с ВИП асансьор в една от най-скъпите сгради в България. Придобит този път не с пенсиите на тъщата, а със заменки, при четири пъти занижени цени – по-евтин от панелен апартамент в покрайнините”, каза още Явор Божанков. По думите му, пазарните цени са около 2600 евро на квадрат, но за Цветанов цената се оказва само 600.

  "Така той получава подарък от над 1 млн. лв. спрямо пазарната цена. Поставяме риторично въпроса - срещу какво и защо строителят губи тези пари?", попита социалистът.

Оставете коментар