Сряда, 12 Август 2020

Вторник, 19 Март 2019 09:38

Три жертви и трима задържани заради стрелбата в Утрехт

Сред арестуваните е и предполагаемият стрелец

Трети заподозрян е арестуван след стрелбата в трамвай в холандския град Утрехт вчера, предаде в. "Телеграф", цитиран от бТВ.

Вчера беше арестуван предполагаемият стрелец – роденият в Турция Гьокмен Танъш. 37-годишният мъж уби трима души и рани петима, някои от които тежко.

Задържан бе и втори заподозрян, но за него не бяха дадени подробности.

Първоначално беше обявено, че действията на Танъш са „терористичен акт”, но по-късно през деня прокуратурата не потвърди това. Разследва се дали той не е действал по лични подбуди.

Веднага след стрелбата Холандия обяви най-висока степен на тревога, като затвори училищата и засили охраната на ключови обекти.

Малко по-късно нивото на опасност беше понижено.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 19 Март 2019 09:38
  Отровното трио: Протестите продължават. Очакваме хората да побеснеят. Бабикян задържан и пуснат

  Сега трябва да сме гневни, полицията възстанови корупционния, не конституционния ред.

 • Вторник, 19 Март 2019 09:38
  Полицията премахна палатковите лагери в София, 12 души са задържани

  През нощта полицията премахна палатковите лагери на протестиращите в цялата страна - София, Пловдив, Варна, както и на пътя Стара Загора-Хасково., предава БНР.

  Операцията на МВР е започнала около 4 часа във всички градове, където имаше блокади. 12 души са арестувани в София. ПР-експертът и един от организаторите на протеста от т. нар. "Отровно трио" Арман Бабикян е задържан за неспазване на Закона за движение по пътищата и неспазване на разпорежданията на МВР. Той беше овободен около 7:30 ч. 

  Манол Глишев и Пламен Даракчиев още са задържани. Бабикян сподели:

  "Изглежда не знае, че по този начин протестът ще продължи. Ние всички отново ще направим лагери. Твърдят, че бил нарушен Законът за движение по пътищата, а аз твърдя, че е нарушена Конституцията. Ще се наложи юристите в МВР и, надявам се, онзи титаничен експерт в Министерството на правосъдието да вземат решение кое от двете е по-важно в България". 

 • Вторник, 19 Март 2019 09:38
  12 задържани при спецоперация в Суворово и Девня, Гешев е на място

  По-рано Иван Гешев посети Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Варна, както и следствието, за да разговаря лично с магистратите и съдебните служители

Оставете коментар