Петък, 19 Април 2019
Четвъртък, 21 Март 2019 12:12

Президентът: Няма как Антикорупционната комисия, назначена и контролирана от Цветанов, да разследва Цветанов

Поредното, според Румен Радев, оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото

 

Случаят с апартаментите далеч надхвърля параметрите на една имотна сделка и пряко рефлектира  върху доверието на политическата класа и върху държавността, каза в Кюстендил президентът Румен Радев, попитан за новите придобивки на някои от управляващите:

"Преди два месеца, на своя годишен отчет, призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат в старателно отбягвания периметър на властта. Много ясно казах, че ако това не се случи, търсенето на справедливост и на възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона, защото няма как тази Антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от господин Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон, наложен от самия г-н Цветанов. Ако това не се случи, наистина можем да имаме сериозен проблем. Затова – поредното, според мен гарантирано, оневиняване на господин Цветанов, ще се размине с моралната присъда на обществото! Това е големият проблем, който ни очаква".

Президентът, който е гост на празника "Кюстендилска пролет",  коментира и състава на ЦИК, както и други актуални проблеми за страната. "Поканил съм на среща утре ръководството на ЦИК, за да обсъдим тяхната готовност и всички необходими мерки, така че да имаме едни спокойни, честни и прозрачни избори", каза Румен Радев, цитиран от БНР.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 21 Март 2019 12:12
  Иво Христов: Няма конфликт между мен и президента

  Не само, че няма конфликт между мен и президента, а има съвпадение на възгледите. Това каза кандидатът за евродепутат от "БСП за България" и бивш началник на кабинета на държавния глава Иво Христов пред журналисти в отговор на въпрос дали има конфликт между него и президента Румен Радев, предаде Агенция "Фокус". 

  "Някои медии представят желаното за действителност. Не само че няма конфликт, има съвпадение на възгледите още от самото начало - от неговата кампания, та до ден днешен", допълни той.

 • Четвъртък, 21 Март 2019 12:12
  Радев: България трябва да има готови за строителство инфраструктурни проекти

  Иначе пропускаме големите чуждестранни инвестиции, заяви президентът на среща с депутати

 • Четвъртък, 21 Март 2019 12:12
  Проверяват дали зам.-министър на икономиката е построил къща с евросредства

  Според публикации Манолев притежава парцел, върху който е построил къща за гости, финансирана по европейски проект по Програмата за развитие на селските райони

Оставете коментар