Понеделник, 17 Юни 2019
Събота, 23 Март 2019 10:19

Каракачанов призова за запазване на патриотичната коалиция (обновена)

ВМРО провежда конгрес с подготовка за евроизборите

ВМРО провежда днес седмия си редовен конгрес. Основни теми ще са предстоящите избори за Европейски парламент, очакванията от евровота, отчет и избор на ново ръководство на партията.

Аз съм радетел за това да бъде запазена коалицията „Обединени патриоти“, заяви лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов при откриването на конгреса.

Той бе категоричен, че отношенията в коалицията „Обединени патриоти“ – ГЕРБ, както и неговите лични отношения с премиера Борисов, са перфектни.

Лидерът на ВМРО призова за запазването на т.нар. "малка коалиция", която е партньор на ГЕРБ в управлението на страната: „Не е фатално, ако на тези избори се явим по отделно. Ние няма да участваме в сепаративни действия срещу някой друг от нашите партньори, това не е морално“.

Каракачанов подчерта, че живеем във време, в което ВМРО има не само да пише историята, а и възможността да прави реална политика. Според него обединението на патриотите е алтернатива за България.

Каракачанов припомни, че ВМРО участва в изпълнителната власт в два ресора – екология и отбрана. „Спряхме Пакта за миграция, спряхме навлизането на радикалния ислям в България, защото сме фактор“, допълни още той.

Една от актуалните теми, които Каракачанов засегна, бе миграцията. „Ние не сме съгласни, в България и Европа да идват хора, които смятат, че сме длъжни заради тях да променим своята култура, идентичност и семейни ценности. Тази псевдолиберална и псевдодемократична политика води до унищожаването на Европа“, допълни още той.

Специален гост на конгреса е лидерът на „Атака“ Волен Сидеров – коалиционен партньор на ВМРО в „Обединени патриоти“. Сред официалните гости се очаква премиер Бойко Борисов, представители на българските общности зад граница, интелектуалци и общественици. По специална покана на Ангел Джамбазки на форума гости са редица известни лица от семейството на европейските консерватори.

Може да проследите VII-ия редовен конгрес на ВМРО - Българско национално движение в ефира на ТВ „България 24”.

(очаквайте подробности)

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар