Петък, 19 Април 2019
Понеделник, 25 Март 2019 09:46

Митрополит Антоний: БПЦ не е искала опрощаване на дългове

Църквата не толерира изписването на свещени текстове по фасадите на сградите, коментира още той

"Българската православна църква нито е инициирала, нито е вносител на искания за  опрощаване на каквито и да е дългове. Българската православна църква няма дългове, ако има – те са незначителни”. Това коментира в предаването "Здравей, България” по Нова тв митрополит Антоний.

"Гарантирането на Националната сигурност няма как да стане чрез опрощаването на дългове или чрез ограничаване на финансирането на даренията отвън”, коментира още митрополит Антоний.

По думите му и в момента има закон, с който може да бъде проследена всяка една по-голяма сума, която идва като дарение от чужбина.

Митрополит Антоний коментира и скандала с имотите на властта и 91-я псалм, вграден в луксозната сграда на улица "Латинка”. Той обясни, че Българската православна църква не толерира изписването на свещени текстове по фасадите на сградите.

По думите му това в никакъв случай не е свидетелство за чиста християнска вяра, а напротив – афишира се точно обратното, на личната връзка между човека и Бога.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 25 Март 2019 09:46
  Румен Радев след КСНС: Има криза в държавността

  Има криза в държавността. Имаме сериозен проблем и този проблем засяга националната сигурност. Това заяви президентът Румен Радев след заседанието на НСКС по темата за корупцията, което не постигна съгласие и излезе без обща деклапация.

  Президентът Радев припомни, че е възразил срещу намеренията на управляващото мнозинство по антикорупционния закон, че  е наложил вето върху този закон. Припомни думите си - призив към КПКОНПИ и прокуратурата да "навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта".

  Виждаме резултатите. Липсва реален, ефективен контрол върху дейността на КПКОНПИ. Това е очевидно и от начина, по който бе избрано ръководството на тази комисия.


  „Изразих ясно своите резерви към залаганата в този закон неефективност. Предложих ясни принципи и механизми за реално противодействие на корупцията, които бяха отхвърлени от управляващото мнозинство, което наложи един беззъб закон. Помните, че наложих цялостно вето върху този закон“, обърна се към медиите Радев, припомняйки позицията си по готвения преди две години антикорупционен закон.

  „Продължих да повдигам темата за корупцията по висшите публични длъжности, но до момента срещам съпротива.

  Спомняте си, че в публичния отчет, който направих на втората година от своя мандат в края на януари тази година призовах КПКОНПИ, Прокуратурата, МВР и Службите да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. Предупредих, че ако това не се случи, разпадът ще продължи, а търсенето на справедливост може да излезе извън рамките и механизмите на закона.

 • Понеделник, 25 Март 2019 09:46
  Депутатите отказват проверка на шефа на "Антикорупция"

  Управляващите препращат към прокуратурата имотните дела и декларации на Пламен Георгиев

 • Понеделник, 25 Март 2019 09:46
  Нинова: Победата ни на евроизборите ще значи оставка на правителството и предсрочни избори

  Моделът „ГЕРБ“ е срастване между олигарси и политици, категоричен е лидерът на БСП

Оставете коментар