Събота, 22 Февруари 2020

Понеделник, 25 Март 2019 14:21

При спецакция: Арест за резследваща полицайка от Благоевград

Тя нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице, потвърди вътрешният министър Младен Маринов

Спецакция на Прокуратурата и отдел "Вътрешна сигурност" започна тази сутрин в Областната дирекция на МВР-Благоевград. Бяха претърсени части от сградата, където се помещава и Първо РПУ. Била е зъдаржана разследваща полицайка, изнасяла нерегламентирано информация. Стана ясно също и че униформени са нахлули в апартамент в благоевградския квартал "Еленово", където въпросното лице живеело. По-късно и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова потвърди, че се разследва служител на дирекцията.


Министър Младен Маринов също потвърди информацията по време на брифинг, на който беше представен годишен отчет на Главна дирекция "Гранична полиция".


,,Акцията е на прокуратурата в Благоевград и дирекция "Вътрешна сигурност". Касае разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, за която смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице'', уточни шефът на вътрешното ведомство пред журналисти.

,В момента се извършват процесуално-следствени действия. Прокуратурата и дирекция "Вътрешна сигурност" ще излязат с конкретни факти'', обясни Маринов, като уточни, че разследването се води от 3–4 месеца. По думите му в момента служителката е задържана и се извършват процесуално-следствени действия. 

На въпрос дали полицайката има връзка с директора на "Охранителна полиция" главният секретар на МВР Ивайло Иванов отговори, че тя е дъщеря на директора.

,,Към този етап се извършват процесуално-следствените действия и след като приключат и се направи оценка на събраните доказателства, тогава ще се прецени дали той е имал съпричастност към нейната дейност'', заяви Иванов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар