Вторник, 29 Септември 2020

Петък, 29 Март 2019 15:07

АБВ взе старото коалиционно име на БСП, за да ѝ отнеме гласове на евровота (обновена)

Бившите бесепари се готвят да объркат левия електорат, явявайки се под името „Коалиция за България“

От АБВ си направиха гаргара с БСП и обявиха, че ще се регистрират за евровота като "Коалиция за България". Това беше старото име на лявата коалиция от времето, когато Станишев беше лидер на соцпартията и когато Румен Петков и Георги Първанов бяха изключени от партията.

От АБВ съобщиха, че ще се запишат в ЦИК като "Коалиция за България", обединяваща общо 7 партии. Така се казваше червената коалиция и парламентарната група на социалистите до идването на Михаил Миков на председателския пост на столетницата.

Той прекръсти лявата коалиция на "БСП- Лява България", а наследничката му Корнелия Нинова я нарече "БСП за България".

По този начин бившите членове на соцпартията ще заложат капан на БСП, защото електоратът й лесно може да се обърка и да пусне бюлетината по инерция за старата и добре позната "Коалиция за България". Петков и Първанов имат да си го връщат на Нинова още от президентски избори, когато соцлидерката в последния момент развали договорката заедно да издигнат Румен Радев, коментира Канал 3.

ПП АБВ и още 6 партии ще се явят на европейските избори като „Коалиция за България, обявиха официално на пресконференция в събота.

Формацията ще бъде председателствана от лидера на АБВ Румен Петков, а партиите, които участват в „Коалиция за България“ са: Алтернатива за българското възраждане, Обединен блок на труда Български лейбъристи, Политическо движение "Социалдемократи", Движение за социален хуманизъм, Българска левица, Българска партия Либерали и Възраждане на Отечеството, които подписаха политическият договор за сътрудничество и коалиционното споразумение

Новите леви се обединяват от идеите за силна държава и сигурност за гражданите, за завръщане на икономическия и политически суверенитет на България; за борба с бедността и демографската катастрофа, за социалната справедливост и повишаване на доходите; за гарантиране на енергийна сигурност на България; за възраждане на българското село; за общодостъпно и качествено здравеопазване и образование, за развитие на българската духовност и култура.

Румен Петков припомни, че БСП отказаха да участват съвместно с АБВ на европейските избори. Той отбеляза, че все още не е избран водачът и участниците в листата на „Коалиция за България“ за европейските избори, но вече имало повече от 25 номинации, които са излъчени от АБВ, Българска левица и Блока на труда.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар