Събота, 04 Юли 2020

Вторник, 02 Април 2019 13:20

Каракачанов: Борисов ми каза "Действай!" за възстановяването на военното училище в Долна Митрополия!

Това е  стъпка към икономическото въздигане на Северна България, заяви мицепремиерът и лидер на ВМРО

„Възстановяването на Военновъздушното училище в Долна Митрополия е стъпка към икономическото въздигане на Северна България“. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов при посещение във факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той заедно с Бойко Борисов и с началника на отбраната генерал Андрей Боцев приеха почетния караул на Военновъздушна учебна база "Георги Бенковски" - Долна Митрополия.

„Преди две години, като станах министър на отбраната, първия месец събирах информация какво трябва да се случи по отношение на образователното дело в армията. Едно от първите неща, с които ме занимаваха, беше старата идея за възстановяване на Военновъздушното училище в Долна Митрополия. Когато говорих тогава с премиера, той ми каза: „Действай“. Направихме работна група в Министерството на отбраната и резултатите днес са, че министър-председателят Бойко Борисов даде съответните инструкции да се пристъпи към действия за акредитиране и възстановяване на Военновъздушното училище“, заяви Каракачанов.

„Така че искам да благодаря на премиера и правителството, защото мога да кажа откровено като министър на отбраната – това, което ние сме поискали в последните две години, в огромната си част е осъществено. И това е не защото имаме някакви сложни отношения – напротив, отношенията са много приятелски. А защото и премиерът, и правителството имат ясното разбиране, че сложният свят, в който живеем, изисква модернизация на нашите въоръжени сили. Но едно от нещата, които е необходимо да бъдат свършени превантивно, е възстановяване на Военновъздушното училище. Това е една стъпка към въздигането на Северна България чисто икономически. Има и много други идеи“, каза още Каракачанов и посочи, че едно от предложенията на България към американците е да се направи център за обучение на пилоти.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар