Четвъртък, 04 Юни 2020

Събота, 06 Април 2019 13:58

Александър Маринов: Най-тежкото поражение от корупционните скандали е изцяло разрушеното доверие на обществото в държавата и институциите

Според него в управляващата коалиция започва спасяване по единично с различни солови акции, които ще донесат още по-голям хаос и ще задълбочат пораженията

Най-тежкото поражение от корупционните скандали, което трудно се лекува, е изцяло разрушеното доверие на обществото в държавата и в повечето нейни институции. Това каза в обзорното политическо предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ проф. Александър Маринов.

Всички тези скандали водят до това, че все повече българи се замислят за нещо по-различно, обясни той. Според него в управляващата коалиция започва спасяване по единично с различни солови акции, които ще донесат още по-голям хаос и ще задълбочат пораженията.

„Вероятно това не е най- страшното, което ще научим, но то е симптоматично и най-вече показва върха на айсберга. Предполагам, че надолу има още по-тежки нарушения. Мрежата вероятно ще се окаже тотална, всеобхватна. Практически всички или много голяма част от тези, които са на високи позиции не по отделно, а заедно са създали и се възползват от тази система за лични облаги чрез злоупотреба с властта. Страшното е, че това нещо е прояло държавата и я е довело до една изключително слаба, болезнена кондиция - невъзможност да изпълнява функции“, каза още той.

Проф. Александър Маринов добави още, че е допуснато институциите да бъдат поставени под групов контрол, те не работят така, както би трябвало да работят.

Според него в момента доминира неадекватността на засегнатите от корупционния скандал страни. БСП не развива своето поведение в съответствие с новите условия – стои отстрани и чака всичко да бъде свършено от друг, а партията да извлече ползите. ДПС се държи спокойно и приглушено, обясни той.

Проф. Мариниов каза още, че предстоящият в понеделник КСНС е закъснял и добави, че не очаква резултат от него.

източник: focus-news.net

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар