Петък, 07 Август 2020

Вторник, 09 Април 2019 14:15

И Захариева срещу Цветанов: Цените на имотите изглеждат доста ниски

Външният министър поиска спокойствие за правосъдието, не можело всеки ден да се преправят закони

Поредна атака, макар и непряка, към Цветан Цветанов от редиците на ГЕРБ. Външният министър Екатерина Захариева коментира пред БиТиВи, че "цените на част от имотите на колегите, действително изглеждат доста ниски". Само преди два дни с критика срещу Цветанов излезе и кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че на мястото на втория в ГЕРБ би подала оставки от всички ръководни постове в партията. Припомняме, че заместникът на Бойко Борисов се отказа от председателското си място в групата на ГЕРБ в парламента и напусна Народното събрание. Остана обаче зам.-председател на ГЕРБ и ще прави избори като лидер на Предизборния щаб. Самият Бойко Борисов също не скри гнева си към Цветанов във вчерашното си изказване след КСНС при президента. Премиерът обясни много ясно, че има кой да накаже Цветанов - "Господ, хората и аз".

Министър Захариева не влезе в подробности около "Апартаментгейт", но поиска от медиите и обществото да оставят правосъдието на спокойствие, за да си свърши работата. Заради това от ГЕРБ не приели предложенията на президента на вчерашния Консултативен съвет. По думите й не можело да се иска постоянно прекрояване на законите. Така се пречело на работата на институциите. В същото време ГЕРБ се прочуха именно с "поправки на поправките" особено в последните месеци. Цветан Цветанов и Данаил Кирилов преправяха на няколко пъти Изборния кодекс, Закона за вероизповеданията, а само преди два дни бяха внесени и поправки в Закона за КПКОНПИ.

Захариева обаче не си спомни за тези промени, а видя завера между Корнелия Нинова и президента. Чух какво каза г-жа Нинова преди КСНС и видях какво бе предложено от президента – нещата съвпадаха, обясни министърът.

По думите й първите абзаци от проекта, предложен от президентската институция са съвпадали с тези на БСП. На българина му писна, когато имаме проблем да казваме, че ще приемем нов закон, бе заключението на Захариева. Тя, като юрист, се притеснявала, че не може да се пише "на коляно" закон преди изборите. 

Четири години е работено по това законодателство. Не можем просто така да го зачеркнем, е мнението на Захариева.

източник: duma.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар