Понеделник, 17 Юни 2019
Събота, 13 Април 2019 10:41

Румен Петков: Не ни е виновна полицията, а тези, които я управляват

Докато политиците не видят вина, няма да спре това с ромите

Докато политиците не видят вина, няма да спре това с ромите. Това заяви пред БНТ лидерът на АБВ Румен Петков. Във връзка с оставката на шефа на ОД на МВР Габрово, той заяви, че друг ще го смени и нищо повече. „Не ни е виновна полицията, виновни са тези, които я управляват“, добави той.

„Проблемът е в това, че демокрацията се приема за свободия“, каза Петков.

„Ако ние не видим проблемът във вулгарния политически език, няма нужда да се чудим защо е това на улицата“, добави бившият вътрешен министър.

Румен Петков е категоричен, че не трябва да се гледа на ромите като просто на гласоподаватели.

„В АБВ са честни и почтени хора. Водачът на листата проф. Боян Дуранкев дори покани медиите в дома си“, заяви Петков във връзка със „Апартаментгейт“. "Българинът дълбоко в себе си е интелигентен човек и когато вижда безчинство като това на Лозан Панов, реагира", добави той.

На въпрос дали като се явяват под името "Коалиция за България" не помагат на ГЕРБ, Румен Петков напомни, че е имало предложение към БСП за обединение, което е било отхвърлено. "Коалиция за България" не е номер, а е атмосфера", добави той и поясни, че не е сърдит и не са му викали Сърдитко като малък.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар