Петък, 19 Април 2019
Събота, 13 Април 2019 10:41

Румен Петков: Не ни е виновна полицията, а тези, които я управляват

Докато политиците не видят вина, няма да спре това с ромите

Докато политиците не видят вина, няма да спре това с ромите. Това заяви пред БНТ лидерът на АБВ Румен Петков. Във връзка с оставката на шефа на ОД на МВР Габрово, той заяви, че друг ще го смени и нищо повече. „Не ни е виновна полицията, виновни са тези, които я управляват“, добави той.

„Проблемът е в това, че демокрацията се приема за свободия“, каза Петков.

„Ако ние не видим проблемът във вулгарния политически език, няма нужда да се чудим защо е това на улицата“, добави бившият вътрешен министър.

Румен Петков е категоричен, че не трябва да се гледа на ромите като просто на гласоподаватели.

„В АБВ са честни и почтени хора. Водачът на листата проф. Боян Дуранкев дори покани медиите в дома си“, заяви Петков във връзка със „Апартаментгейт“. "Българинът дълбоко в себе си е интелигентен човек и когато вижда безчинство като това на Лозан Панов, реагира", добави той.

На въпрос дали като се явяват под името "Коалиция за България" не помагат на ГЕРБ, Румен Петков напомни, че е имало предложение към БСП за обединение, което е било отхвърлено. "Коалиция за България" не е номер, а е атмосфера", добави той и поясни, че не е сърдит и не са му викали Сърдитко като малък.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 13 Април 2019 10:41
  ЦИК даде "Коалиция за България" на АБВ

  Избирателната комисия не уважи протеста на БСП

 • Събота, 13 Април 2019 10:41
  Румен Петков: Ако на БСП много им липсва „Коалиция за България“, сме готови да обсъдим приемането им във формацията

  БСП от своя страна заяви, че АБВ носи административнонаказателна отговорност за използването на името за евроизборите

 • Събота, 13 Април 2019 10:41
  БСП внесе в ЦИК доказателства за собствеността на марката „Коалиция за България”

  АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка, собственост на БСП.

  Името на коалицията е познато, утвърдено и в цялото общество се свързва 20 г, единствено и само с БСП, а търговската марка „Коалиция за България" е собственост и принадлежи на "Българска социалистическа партия". Съгласно закона, това  включва правото на притежателя й да я използва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово съгласие да използват. Това се посочва в отворено писмо на БСП до медиите. 

  Ето какво още заявяват от партията, чието бивше коалиционно име беше откраднато от отцепилите се съпартийци от АБВ:

  Желанието на АБВ да регистрират коалиция със същото наименование има за цел единствено  да въведе в заблуждение и да доведе до объркване на избирателите, които ще гласуват в престоящите избори за Европейски парламент. Това е нарушение на основните принципи за справедлив изборен процес, съгласно Изборния кодекс на страната, и следователно  не трябва  имитираща коалиция да бъде регистрирана в ЦИК.

Оставете коментар