Петък, 13 Декември 2019
Събота, 13 Април 2019 11:44

Продължават неяснотите около концесията на летище "София"

Скрито от медиите и от българското общество бяха отворени подадените оферти, коментира зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски

Продължават притесненията ни, че летище „София" ще бъде дадено на съседна на България държава. Целта обаче едва ли ще бъде развитието на аеропорта. За това предупредиха от БСП, ден след като стана ясно, че транспортното министерство ще пресява пет потенциални консеционера. В конкурса искат да участват четири консорциума и една българска компания. До 9 май ще се прецени кои от тях отговарят на условията да допустимост и ще се отворят офертите за стопанисване на летището и изграждане на нов терминал.

В средата на седмицата скрито от медиите и от българското общество, бяха отворени подадените оферти, коментира зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Управляващите твърдят, че това се случва законно, но според БСП въпросите, които будят притеснение, са много. И в тази процедура, е като при така наречения случай „Златен век“- променя се един закон, за да се удовлетворят интересите на някой предприемач, обясни Свиленски. В случая с концесията за летище „София" предходните седмици потенциални концесионери задават въпроса възможно ли е летищните такси, които се събират, да бъдат признати за концесионни такива, каза още социалистът.

Свиленски припомни, че тази концесия е била прекратена по времето на служебния кабинет с министър-председател проф. Огнян Герджидков с единствения мотив, че е заплаха за националната сигурност.

Нашият въпрос е отпадна ли тази заплаха за националната сигурност. Не продължава ли да се притеснява за тази заплаха, същата, поради която преди една година служебният кабинет спря концесията, допълни още Свиленски.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар