Сряда, 03 Юни 2020

Неделя, 14 Април 2019 10:54

Президентският съветник Иво Христов в евролистата на БСП?

Изненада в листата на БСП с “президентско” участие!На днешния Национален съвет на левицата се очаква Изпълнителното бюро на БСП да предложи листа с кандидати за евродепутати.  

Голямата изненада идва от гражданска квота, съобщава "Епицентър.бг".

Според източници на медията ще бъде предложено четвъртото място в листата да заеме началникът на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов, който наскоро оглави и Стратегическия съвет към държавния глава. 

Христов отдавна е популярен в левите среди като принципен човек, който отстоява убежденията си, а откакто има водеща роля в екипа на президента - и сред обществото.

С този ход Нинова и екипът й нанасят тежък удар на ГЕРБ, които нееднократно са посочвали Христов като двигател на част от атаката срещу тях.

По-важният знак обаче е, че с неговото участие на практика президентът Румен Радев дава благословията си за листата на социалистите.

Другите ключови позиции – второ и трето място в листата са били отредени за силно партийни хора, които имат авторитет и извън редиците на партията. По всяка вероятност това ще са Янаки Стоилов и Деница Златева. 

Според „Епицентър.бг”, Иво Христов е имал много номинации в страната и то от най-големите структури: София, Пловдив, Бургас. Името му обаче е било смесвано с името на проф. Иво Христов, депутатът от БСП, който също е бил номиниран от структурите на левицата.

Корнелия Нинова ще влезе на пленума с готова листа от 17 номинирани за евродепутати.

Ето съставът й след първото водаческо място на Елена Йончева:

Янаки Стоилов

Деница Златева

Иво Христов

Румен Гечев

Иван Кръстев, бивш зам.-министър на образованието

Момчил Неков

д-р Тасков

Цветелина Пенкова, от клуб "Милениум"

Велизар Енчев

Петър Витанов

Димитър Данчев

Крум Дончев

Тодор Стоилов

Иван Френкев

Мариела Модева

Емил Георгиев, от Екогласност

Листата е подбрана след обсъждане на проекта на БСП "Визия за България" и в нея са хора, които могат да изпълнят програмата на БСП, заявиха от ИБ на партията.

Това е борбена листа, която може да даде сериозен отпор на екипа на ГЕРБ, са първите коментари на наблюдатели.

източник: epicenter.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар