Понеделник, 14 Октомври 2019
Неделя, 14 Април 2019 13:04

ГЕРБ представя платформата си за евроизборите без Борисов

Цветанов: Силата на нашата платформа е, че ще защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП

В отсъствието на Бойко Борисов, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на СДС Румен Христов откриха в НДК форума, на който управляващите представят своята политическа платформа за предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент.

Силата на нашата платформа е, че ще защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП. Това каза зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на представянето на политическата платформа на партията за евроизборите, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Когато правихме платформата в предизборния щаб, стигнахме до извода, че тя трябва да бъде представена от нашите евродепутати. Нашите приоритети ще се покриват с тези на ЕНП и обединена Европа. Ние ще представим резултатите, които имаме от управлението днес, които се припокриват с приоритетите на Европа. Силата на нашата платформа е, че ние защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП – кохезионна политика, отбрана, миграция“, заяви Цветанов. В залата присъстват министри, народни представители, общински съветници, представители на СДС и др.

Лидерът на СДС Румен Христов определи политическата платформа като „прекрасна и е тази, която ще привлече най-много избиратели”.

„Нямам съмнение, че днес ще бъде представена една прекрасна платформа. Въпросът е тя да стигне до българските избиратели, за да може те да направят информиран избор. Това, което трябва да се случи в Европа, е важно, затова смятам, че нашата платформа е тази, която ще привлече максимално много избиратели. Пожелавам на този прекрасен отбор успех и нека да се поздравим с победа“, заяви Христов.

Водачът на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел посочи, че основни ценности са защитата на личните данни и сигурността на европейските граждани. Тя посочи, че ще се работи за осигуряване на безплатен интернет навсякъде, както и за утвърждаването на България като регионален цифров лидер. Габриел подчерта, че това което е незаконно офлайн, трябва да бъде незаконно и онлайн, и че ще се работи и за осигуряване на кибер сигурност, ясни и етични правила за изкуствения интелект, изграждане на европейски супер компютър от световна класа, дигитализация на културното наследство и неговата достъпност, осигуряване достъп на всички европейски граждани до каталога на европейските филми, реализиране на първата самостоятелна програма „Цифрова Европа“. „Само така можем да превърнем Европа в лидер и да изпратим ясно послание до нашите партньори“, заяви Мария Габриел.

ВИДЕО

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 14 Април 2019 13:04
  Велико Търново посрещна Борисов с "Добре дошъл в Цветановград"

  Остри реакции в социалните мрежи заради тениските с лика му в Копривщица

 • Неделя, 14 Април 2019 13:04
  БСП-Велико Търново с жалби до ОИК за нарушения на Борисов и ГЕРБ

  Премиерът с джипа си разхожда кандидата за кмет на Велико Търново Даниел Панов, води го заедно и с кандидати за общински съветници на полагането на клетва на новоприетите курсанти в Националния военен университет "Васил Левски". С присъствието си на трибуната, редом до представителите на изпълнителната власт, кандидатите от ПП ГЕРБ извършват грубо нарушение на изборното законодателство по чл.182,ал.1 от ИК

   

 • Неделя, 14 Април 2019 13:04
  Те ни трепят, ГЕРБ ги пуска

  Отгледано бе цяло поколение съдии на грантова хранилка, но за три мандата на Борисов нищо не се промени

Оставете коментар