Понеделник, 17 Юни 2019
Неделя, 14 Април 2019 13:04

ГЕРБ представя платформата си за евроизборите без Борисов

Цветанов: Силата на нашата платформа е, че ще защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП

В отсъствието на Бойко Борисов, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на СДС Румен Христов откриха в НДК форума, на който управляващите представят своята политическа платформа за предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент.

Силата на нашата платформа е, че ще защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП. Това каза зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на представянето на политическата платформа на партията за евроизборите, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Когато правихме платформата в предизборния щаб, стигнахме до извода, че тя трябва да бъде представена от нашите евродепутати. Нашите приоритети ще се покриват с тези на ЕНП и обединена Европа. Ние ще представим резултатите, които имаме от управлението днес, които се припокриват с приоритетите на Европа. Силата на нашата платформа е, че ние защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП – кохезионна политика, отбрана, миграция“, заяви Цветанов. В залата присъстват министри, народни представители, общински съветници, представители на СДС и др.

Лидерът на СДС Румен Христов определи политическата платформа като „прекрасна и е тази, която ще привлече най-много избиратели”.

„Нямам съмнение, че днес ще бъде представена една прекрасна платформа. Въпросът е тя да стигне до българските избиратели, за да може те да направят информиран избор. Това, което трябва да се случи в Европа, е важно, затова смятам, че нашата платформа е тази, която ще привлече максимално много избиратели. Пожелавам на този прекрасен отбор успех и нека да се поздравим с победа“, заяви Христов.

Водачът на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел посочи, че основни ценности са защитата на личните данни и сигурността на европейските граждани. Тя посочи, че ще се работи за осигуряване на безплатен интернет навсякъде, както и за утвърждаването на България като регионален цифров лидер. Габриел подчерта, че това което е незаконно офлайн, трябва да бъде незаконно и онлайн, и че ще се работи и за осигуряване на кибер сигурност, ясни и етични правила за изкуствения интелект, изграждане на европейски супер компютър от световна класа, дигитализация на културното наследство и неговата достъпност, осигуряване достъп на всички европейски граждани до каталога на европейските филми, реализиране на първата самостоятелна програма „Цифрова Европа“. „Само така можем да превърнем Европа в лидер и да изпратим ясно послание до нашите партньори“, заяви Мария Габриел.

ВИДЕО

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 14 Април 2019 13:04
  Валери Жаблянов: Отбелязваме ръст на гласовете за БСП

  На местните избори трябва да се утвърдим във всяка община като носители на друго качество на живот, отбеляза членът на ИБ на БСП при представянето на задачите на БСП за местните избори през 2019

 • Неделя, 14 Април 2019 13:04
  13 577 лева похарчила ЦИК за храна и напитки само за четири дни

  От 25 до 28 май двадесетината членове на ЦИК са погълнали храни и топли напитки за 13 577,57 лв, което прави по 169 лева на човек за ден. Това става ясно от стенограмите на изборния орган. Храните са доставяни от Хранителния комплекс на Народното събрание, известен с ниските си цени за “депутатски кюфтета” и други субсидирани от бюджета гастрономически удоволствия, съобщава "Биволъ".

  Стенограмата:

  "СЕВИНЧ СОЛАКОВА: Докладвам ви докладна записка от госпожа Манолова с вх. № ЦИК-09-107 от 10 юни 2019 г. Това е във връзка с осигуряването на храни и топли напитки от Хранителния комплекс на Народното събрание в периода на изборите от 25 до 28 май 2019 г. 

  Колеги, представени са стокови разписки с посочени номера и фактури, издадени от Хранителния комплекс за този период на обща стойност 13577,57 лв. Такива средства по план-сметката имаме налични и могат да бъдат изплатени. В случая ви предлагам да одобрим плащането по така представените стокови разписки."

 • Неделя, 14 Април 2019 13:04
  Георги Лозанов: Защо Борисов намеси и Веско Маринов

  Бойко Борисов предизвика всеобщо изумление, когато в обяснението защо отстранява Цветанов изведнъж намеси и певеца Веселин Маринов. Но всъщност няма нищо учудващо: Маринов носи вина за една невъзвратима за ГЕРБ загуба.

Оставете коментар