Петък, 19 Април 2019
Неделя, 14 Април 2019 16:25

Борисов към кандидатите на ГЕРБ за ЕП: Харесахте ми! Евролистата на БСП е шпионин, ДС, шпионин, ДС

„В момента имаме един българин на най-висок пост в света – Сергей Станишев, лидерът на ПЕС, левият Манфред Вебер. Невключването му в листата показва, че нашите опоненти вече нямат нищо общо с европейските социалисти – това ще бъде тълкуванието навън“, коментира Борисов.

 

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ се появи в края на представянето на политическата платформа на ГЕРБ-СДС за евроизборите, но веднага се включи с коментар на листата на БСП. Според Бойко Борисов в нея имало „само един, който може би разбира нещо от европейска работа – г-жа Златева. Оттам нататък е шпионин, Държавна сигурност, шпионин, Държавна сигурност“, заяви лидерът на ГЕРБ.

За своите кандидати Борисов каза: „Харесахте ми“. Лидерът на ГЕРБ продължи да коментира обаче листата на БСП: „Бях сигурен и щях да се обзаложа за Иво Христов и за това, че е в листата, защото видях как се гледат с Корнелия Нинова онзи ден. И как правят онзи КСНС в нищото, само за да се говори по темата“.

Според Борисов невключването на Сергей Станишев в листата на БСП показвало, че опонентите им вече нямат нищо общо с европейските социалисти.

„В момента имаме един българин на най-висок пост в света – Сергей Станишев, лидерът на ПЕС, левият Манфред Вебер. Невключването му в листата показва, че нашите опоненти вече нямат нищо общо с европейските социалисти – това ще бъде тълкуванието навън“, коментира Борисов.

„Навсякъде, където отидем, България се сочи за пример за това, което правим“, каза още Борисов и припомни за всички важни срещи, които са се провели по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, както и през последните дни. Той посочи, че спорният министър Красен Кралев е подписал споразумение за общо провеждане на Европейско и Световно по футбол. „И "Играта на тронове", и "Междузвездни войни" ги снимаха в Ирландия, а не в България само защото те са им дали по-добри предложения от тяхната киноиндустрия. Ние караме още по инерция“, посочи Борисов и заръча на министрите си да се работи по този въпрос.

Лидерът на ГЕРБ отчете още, че България се дава за пример със справяне с мигрантската вълна навсякъде. „И сега понеже няма мигранти, бъдете внимателни по места да не разиграят пак етническата карта с някоя и друга провокация“, предупреди Борисов.

ВИДЕО - 1:42:13 – Б.Борисов

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 14 Април 2019 16:25
  Йончева: Победата на БСП ще е началото на краха на ГЕРБ

  Следващата седмица ще покажем още доказателства, които доказват, че г-н Банов фалшифицира документи, обеща водача на евролистата на БСП

 • Неделя, 14 Април 2019 16:25
  Нинова: Евроизборите са вот на недоверие към ГЕРБ и Борисов

  "БСП за България" регистрира листата си в ЦИК

 • Неделя, 14 Април 2019 16:25
  "Тренд": БСП е първа политическа сила

  Скандалите около апартаментите на властта в последните няколко седмици са нанесли видима имиджова щета върху основаната управляваща партия ГЕРБ. Това сочат резултати от проучването на социологическата агенция "Тренд" за нагласите на българите спрямо предстоящите евроизбори.

  Проучването показва, че първа политическа сила вече не е ГЕРБ, а БСП. Към месец март 2019 година ГЕРБ биха получили 33,6% от гласовете, а БСП - 30,4%. През месец април обаче картината е по-различна, герберите губят цели 3% от подкрепата си, докато социалистите успяват да запазят нивата си и дори минимално да ги покачат.

  Ако изборите бяха днес 31,3% от българите биха гласували за БСП, а 30,5% - за ГЕРБ, показва проучването. Твърдо на трета позиция остава ДПС. През март - с 12,1% подкрепа, а през април - с 12,7% от гласуващите.

  ВМРО също покачват нивото си на подкрепа през април спрямо март - 4,4% през третия и 5,5% през четвъртия месец на настоящата година. Те събират голяма част от патриотичния електорат - около 55%, запазвайки шансовете си да минат бариерата от 5,88%. Общо 57% от запитаните казват,че все още не са решили за кого и дали въобще да гласуват. 43% пък обясняват, че са взели категорично решение.

Оставете коментар