Понеделник, 17 Юни 2019
Понеделник, 15 Април 2019 09:37

Станишев: Ние тръгваме да спечелим тези избори

Първото нещо, към което трябва да се стремим е да няма Европа на две скорости, смята лидерът на ПЕС

Още вчера Бойко Борисов заяви, че БСП е антиевропейска партия, но Националният съвет на партията каза, че чува гласа на партията. Така се доказа, че БСП е най-демократичната партия.Това коментира Сергей Станишев по Нова тв.

Първоначално лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи листа, в която името на Станишев отсъстваше. След бурни дебати обаче името на президента на ПЕС беше върнато и подложено на гласуване. В крайна сметка той получи 95 номинации.

На въпрос дали това е бламиране на Корнелия Нинова Станишев каза, че това не е бламиране. Ако нещо се прави на инат, се получава отпор. Можехме да спестим това, което си причинихме, при подредбата на листитите. Той заяви, че не е имал среща с Корнелия Нинова.

За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност. За всички е ясно, че днес ЕС не е това, което искаме да видим, а за България има много рискове в този ЕС. Първото нещо, към което трябва да се стремим е да няма Европа на две скорости. Предстоят важни и сложни преговори след евроизборите на ниво премиери.

Още един премиер в Европа е ляв след избирането на премиера на Финландия, каза Станишев. По думите му Елена Йончева е спонтенен и искрен човек. Аз съм й благодарен за подкрепата. Сега е важно да се събере цялата листа и да се хвърлим да правим кампания. Политиците трябва да бъдат смирени, хората не ги интересува вътрешните разправии на една партия.

Ние тръгваме да спечелим тези избори, каза Станишев. Социалистите в Европа са силата на промяната, каза още той.

В личен план съм безкрайно благодарен, на хората, които застанаха зад мен, никога няма да ги предам, каза Станишев. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар