Понеделник, 17 Юни 2019
Понеделник, 15 Април 2019 17:27

Петър Витанов: Доказахме, че има колективен дух

Не знам защо на БСП й беше пришит този етикет „евроскептицизъм", заяви червеният депутат, който е №2 в евролистата

„Не считам, че пленумът е бил чак инфарктен. Имаше задълбочена дискусия, както по отношение на персоналния състав, така и по отношение на гражданските квоти. Няма друга политическа партия, която по този начин да демонстрира демократизма вътре в нея. Това, че беше пренаредена листата на г-жа Нинова, не е дефект. За пореден път доказахме, че има колективен дух и че решенията се взимат солидарно". Така Петър Витанов от „БСП за България” коментира решението на БСП да бламира Нинова. Той бе гост в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия.

Витанов допълни, че по негови наблюдения Нинова не е обидена. „Това е възможно най-демократичната и нормална процедура в нашата партия. Не става въпрос за никакво бламиране. Всеки един член има своя глас. Нищо чак толкова драматично не се е случило”, смята Витанов. 

По думите му тази листа е била гласувана от всички членове на Националния съвет. „Всички членове, включително и г-жа Нинова, носят персонална отговорност за резултатите на изборите. Разцепление няма. Не знам защо на БСП й беше пришит този етикет „евроскептицизъм”. Това беше партията, която първа подаде молба за членство в ЕС. БСП беше партията, по чието време ни приеха в Съюза. Всеки един опит партията да бъде изкарана „антиевропейска", по-скоро обслужва нашите политически конкуренти”, заяви Петър Витанов. 

Витанов коментира и изборът на БСП – Цветелина Пенкова да бъде трета в листата за европейските избори. 

„Не смятам, че Пенкова е далечен на партията човек. Тя членува от доста години в Софийската градска организация. Искам да обърна внимание, че хората, които заехме първите 3-4 места бяхме относително млади и неизвестни. Това е показател, че има настроение за обновление в рамките на Националния съвет”, каза още Витанов. 

По думите му е възможно да има пренареждане в листата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар