Вторник, 04 Август 2020

Вторник, 16 Април 2019 13:45

Контрера:  Недоволството в Габрово е трупано десетилетия

Общинският съветник от ВМРО упрекна работата на ОД МВР - Габрово

Общинският съветник от ВМРО и председател на групата в СОС „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера коментира ситуацията с напрежението в Габрово след като цигани пребиха продавач в магазин. В студиото на „Денят ON AIR“ по „България ОН ЕР“ той заяви, че недоволството на обществото ни от неуредените отношения с циганите не е само от 5 дни, а е от десетилетия.

Всъщност хората протестират срещу тази царяща несправедливост в държавата, която позволява едни такива вагабонти да вилнеят, да вършеят и в същото време компетентните органи да се отнасят с тях не по начина, по който следва, посочи Контрера.

Общинският съветник в СОС подчерта, че според него подобни явления, които са свързани с цигански изцепки и престъпност, ще се засилват.

Пред „България ОН ЕР“ той настоя, че много често се говори за яхване на подобни протести като този в Габрово, но по думите му това не е така. Това е дежурното оправдание. Нашето общество е уморено от липсата на адекватни решения и липсата на ефект по въпроса с циганската престъпност, каза Карлос Контрера.

Общинският съветник допълни, че задържането на тримата биячи само за 24 часа, въпреки че са с криминални досиета и регистрации, показва модел на работа и практика, която има МВР. Според Контрера това е ярка проява на непрофесионализъм и оставката на шефа на областната дирекция не е достатъчна. За мен в тази ситуация трябва много сериозно вътрешно разследване и ако трябва, да хвърчат глави в главната дирекция. Не е само директорът на Областната дирекция този, който е сбъркал, посочи Карлос Контрера.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар