Понеделник, 19 Август 2019
Вторник, 16 Април 2019 13:45

Контрера:  Недоволството в Габрово е трупано десетилетия

Общинският съветник от ВМРО упрекна работата на ОД МВР - Габрово

Общинският съветник от ВМРО и председател на групата в СОС „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера коментира ситуацията с напрежението в Габрово след като цигани пребиха продавач в магазин. В студиото на „Денят ON AIR“ по „България ОН ЕР“ той заяви, че недоволството на обществото ни от неуредените отношения с циганите не е само от 5 дни, а е от десетилетия.

Всъщност хората протестират срещу тази царяща несправедливост в държавата, която позволява едни такива вагабонти да вилнеят, да вършеят и в същото време компетентните органи да се отнасят с тях не по начина, по който следва, посочи Контрера.

Общинският съветник в СОС подчерта, че според него подобни явления, които са свързани с цигански изцепки и престъпност, ще се засилват.

Пред „България ОН ЕР“ той настоя, че много често се говори за яхване на подобни протести като този в Габрово, но по думите му това не е така. Това е дежурното оправдание. Нашето общество е уморено от липсата на адекватни решения и липсата на ефект по въпроса с циганската престъпност, каза Карлос Контрера.

Общинският съветник допълни, че задържането на тримата биячи само за 24 часа, въпреки че са с криминални досиета и регистрации, показва модел на работа и практика, която има МВР. Според Контрера това е ярка проява на непрофесионализъм и оставката на шефа на областната дирекция не е достатъчна. За мен в тази ситуация трябва много сериозно вътрешно разследване и ако трябва, да хвърчат глави в главната дирекция. Не е само директорът на Областната дирекция този, който е сбъркал, посочи Карлос Контрера.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 16 Април 2019 13:45
  ВМРО започва обществено обсъждане на идеята за химическа кастрация при престъпления

  От ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие, което намалява с една трета присъдите при тежки престъпления. Това става ясно от разпространена до медиите позиция на партията, „която идва след поредното брутално престъпление, извършено от човек, който не се вписва в нормите на нормалното съвременно българско общество”.

  Става дума за пребитото до смърт и изнасилено седемгодишно момиченце в сливенското село Сотиря, за което е обвинен 21-годишен мъж. 

  От ВМРО са категорични, че неизбежната отбрана също трябва да бъде внедрена в наказателната юриспруденция максимално бързо.

  От партията започват обществено обсъждане на идеята за химическа кастрация в престъпления като изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства - практика, която отдавна се прилага в други държави. 

  Публикуваме пълния текст на позицията на ВМРО:

 • Вторник, 16 Април 2019 13:45
  Случаят в Сотиря показва, че концепцията за несоциализираните общности, трябва да бъде приета

  Красимир Каракачанов преди повече от половин година предложи за обсъждане и приемане Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им

 • Вторник, 16 Април 2019 13:45
  Европарламентът трябва да се махне, защото е безсмислен

  В Страсбург гласуваме скучни неща, смята избраният от листата на ВМРО евродепутат Андрей Слабаков

Оставете коментар