Неделя, 31 Май 2020

Четвъртък, 18 Април 2019 14:02

Каракачанов: Днес е добър ден за българската авиация

Парламентът взе решение за създаване на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия

Днес е добър ден за българската авиация. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов след като парламентът взе решение за създаване на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Вицепремиерът благодари на депутатите и на министър-председателя Бойко Борисов.

„Ако не беше решителната намеса на министър-председателя може би щяхме да продължим да работим още и да изтървем и тази учебна година. Неговата заслуга е ясна в този случай. Благодаря и на МОН“, допълни Каракачанов и отбеляза помощта на Комисията по отбрана в лицето на нейния председател ген. Константин Попов.

„Факт е, че отново даваме възможност да се възроди едно от висшето ни военни училища, което има своята традиция, възпитала стотици, бих казал хиляди кадри“, заяви Красимир Каракачанов.

Винаги съм бил за това да се възстанови наборната военна служба и когато това се случи ще се наложи да възстановим и Висшето артилерийско училище в Шумен, каза още министърът на отбраната.

„Искам да успокоя някои от колегите. Ние българите дори когато се случва нещо хубаво се чудим къде е лошото“, коментира той и уточни, че смяната на статута на факултета във висше училище няма да бъде за сметка на военния университет в Търново, или на неговия факултет в Шумен.

„Напротив, имаме идея и за факултета. Не само че нямаме намерение да местим хора или да им вземаме преподаватели, а да подпомогнем тяхното развитие. Тези съмнения и опасения, в някои случаи и политически спекулации, са безпочвени“, заяви министърът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар