Петък, 24 Май 2019
Четвъртък, 18 Април 2019 17:18

Елена Йончева: Властта и мафията в България са заплаха за демокрацията

България вече не е обетована земя за журналисти, написа във фейсбук водачът на евролистата и говорител на ПГ на "БСП за България"

Водачът на червената евролиста Елена Йончева коментира във Фейсбук последния доклад на "Репортери без граница", според който България е на 111 място по свобода на словото.

"Властта и мафията в България са заплаха за демокрацията. България вече не е обетована земя за журналисти", написа говорителят на ПГ на "БСП за България".

В публикацията на Йончева в социалната мрежа се казва още:

"Последният доклад за свободата на медиите на "Репортери без граници" поставя знак на равенство между мафията и властта в България. 

Преди 11 години бяхме на еднакви позиции с Франция по свобода на медиите, днес сме на 111 място и така заемаме почетното място между Етиопия и Мали. Констатациите в доклада на практика приравняват мафията и управляващите в България като еднаква заплаха за демократичните свободи. 

“България вече не е обетована земя за журналисти…Това е особено видно за онези журналисти, които отразяват корупция…Журналистите са мишена както на организираната престъпност, така и на властите, които ги подлагат на тормоз, вместо да ги защитават” – пише в доклада."

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар