Неделя, 18 Август 2019
Петък, 19 Април 2019 17:10

Йончева: Победата на БСП ще е началото на краха на ГЕРБ

Следващата седмица ще покажем още доказателства, които доказват, че г-н Банов фалшифицира документи, обеща водача на евролистата на БСП

Аз съм водач на листата на БСП и такава ще остана, няма да има никакви промени. Това, което виждате, това е реалността. С тази листа ние тръгваме към Европа, защото България може и трябва да заеме своето достойно място в Европа, тъй като най-големият проблем у нас са доходите и липсата на справедливост. Това заяви в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева.

,,80 процента от имената на Корнелия Нинова са в листите, макар и пренаредени. За мен изненади няма, това е една много силна листа, с която смятам, че ще успеем на тези избори. А и не считам, че Нинова беше бламирана, защото 80 процента от предложените от нея имена в листата са същите, както вече споменах. Да, Сергей Станишев не присъстваше в нейната листа и тя се аргументира защо. Просто това е било нейното виждане. За мен беше редно той да присъства в листата, защото той е полезен за България с политиките, които провежда в ПЕС'', обясни Йончева.

,,Не виждам нищо нередно в мястото на Иво Христов в нашата листа. Той е един ляв интелектуалец и публицист с ясни позиции, който неведнъж е и критикувал левицата'', посочи тя.

Елена Йончева обяви още, че БСП не възнамерява да излиза от ПЕС въпреки някои различия между двете страни.

,,В ПЕС членуват 34 партии и организации от цяла Европа, нормално е да има различия. Но ние в крайна сметка сме и проевропейска партия, която вкара България в ЕС. В никакъв случай не сме националпопулисти'', коментира тя.

,,Много е важно да отстраним ГЕРБ, тази мафиотска структура. Левицата ще победи на тези избори, но крайната цел е да победи България, защото у нас трябва да има действителна прокуратура и реална четвърта власт. Победата на левицата ще е началото на краха на ГЕРБ. Победата на левицата е важна и за десницата в България. В момента от ГЕРБ си купуват всичко, купиха си "лъвчето". А това, което не могат да купят, започват да изнудват и тогава вадят големите бухалки'', добави Йончева и заяви, че според данни на Световната банка България губи 11 милиарда евро годишно в резултат от корупция.

По отношение на прекратената проверка по "Ало, Банов съм" Елена Йончева обяви новината за "напълно очаквана".

,,Следващата седмица ще покажем още доказателства, които доказват, че г-н Банов фалшифицира документи'', завърши Йончева.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 19 Април 2019 17:10
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Петък, 19 Април 2019 17:10
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.
 • Петък, 19 Април 2019 17:10
  Корнелия Нинова: Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения

  Държавна политика се прави с ум и с грижа за хората, а не с ПР акции

Оставете коментар