Петък, 24 Май 2019
Понеделник, 22 Април 2019 11:38

Иво Христов: Имам една кауза – възстановяване на демокрацията в България

Румен Радев е световно легитимиран, той е основният борец срещу корупцията, заяви той 

Имам една кауза – възстановяване на демокрацията в България. Това заяви пред БиТиВи кандидатът за евродепутат в листата на БСП Иво Христов. Бившият вече началник на кабинета на президента добави, че с лидера на БСП Корнелия Нинова споделят общото убеждение, че тези избори са ключови за българската демокрация. Защото при победа на ГЕРБ, ще се бетонира едноличната власт на Бойко Борисов.

При победа на листата на БСП се създава нова ситуация и условия за предсрочни избори и за излизане от безизходицата, коментира Иво Христов. При победа на ГЕРБ ще наблюдаваме как властта се бетонира, тъй като тя разполага с целия необходим ресурс за целта – тя владее цялата администрация, местната власт, националната изпълнителна власт, има някакво макар и разклатено мнозинство в парламента, владее службите, владее до голяма степен и медиите, владее правораздаването и влияе на прокуратурата, допълни той. При това положение есента на местните избори може вече и да не избираме, предупреди кандидатът за евродепутат.

Моята кауза е промяна в България. Българската политическа действителност се превръща във фейлетон, в който Бойко Борисов казва нещо и ние го коментираме, заяви Христов. 
Когато трябва да се реши нещо - всичко в страната опира до Борисов, обясни още Христов, препращайки към коментарите на премиера, че опозицията крои "пълзяща диктатура" и че президентът Румен Радев готви военен преврат.

Президентът не може да направи пълзящ преврат, защото няма власт над армията. Това е параноично, категоричен бе Иво Христов.

Румен Радев е изключително трудолюбив, изявен патриот и обича да е добре подготвен, сподели той. Румен Радев е световно легитимиран, той е основният борец срещу корупцията. Досега не сме имали толкова достоен и принципен политик, имаме шанс с такъв човек, е оценката на Христов за държавния ни глава.  Между мен и Румен Радев има ненакърнимо доверие. Президентът винаги ще е кауза за мен, добави той.

Напоследък бивши служители на службите, на силови групировки, шефове на охранителни фирми определят кой е европеец и кой не е , коментира още Иво Христов.

Изказването на Борисов за това, че в листата на БСП вижда подредени шпиони и агенти от ДС, той определи като опит да възпламени седесарски рефлекси от миналото.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар