Неделя, 18 Август 2019
Понеделник, 22 Април 2019 11:38

Иво Христов: Имам една кауза – възстановяване на демокрацията в България

Румен Радев е световно легитимиран, той е основният борец срещу корупцията, заяви той 

Имам една кауза – възстановяване на демокрацията в България. Това заяви пред БиТиВи кандидатът за евродепутат в листата на БСП Иво Христов. Бившият вече началник на кабинета на президента добави, че с лидера на БСП Корнелия Нинова споделят общото убеждение, че тези избори са ключови за българската демокрация. Защото при победа на ГЕРБ, ще се бетонира едноличната власт на Бойко Борисов.

При победа на листата на БСП се създава нова ситуация и условия за предсрочни избори и за излизане от безизходицата, коментира Иво Христов. При победа на ГЕРБ ще наблюдаваме как властта се бетонира, тъй като тя разполага с целия необходим ресурс за целта – тя владее цялата администрация, местната власт, националната изпълнителна власт, има някакво макар и разклатено мнозинство в парламента, владее службите, владее до голяма степен и медиите, владее правораздаването и влияе на прокуратурата, допълни той. При това положение есента на местните избори може вече и да не избираме, предупреди кандидатът за евродепутат.

Моята кауза е промяна в България. Българската политическа действителност се превръща във фейлетон, в който Бойко Борисов казва нещо и ние го коментираме, заяви Христов. 
Когато трябва да се реши нещо - всичко в страната опира до Борисов, обясни още Христов, препращайки към коментарите на премиера, че опозицията крои "пълзяща диктатура" и че президентът Румен Радев готви военен преврат.

Президентът не може да направи пълзящ преврат, защото няма власт над армията. Това е параноично, категоричен бе Иво Христов.

Румен Радев е изключително трудолюбив, изявен патриот и обича да е добре подготвен, сподели той. Румен Радев е световно легитимиран, той е основният борец срещу корупцията. Досега не сме имали толкова достоен и принципен политик, имаме шанс с такъв човек, е оценката на Христов за държавния ни глава.  Между мен и Румен Радев има ненакърнимо доверие. Президентът винаги ще е кауза за мен, добави той.

Напоследък бивши служители на службите, на силови групировки, шефове на охранителни фирми определят кой е европеец и кой не е , коментира още Иво Христов.

Изказването на Борисов за това, че в листата на БСП вижда подредени шпиони и агенти от ДС, той определи като опит да възпламени седесарски рефлекси от миналото.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 22 Април 2019 11:38
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Понеделник, 22 Април 2019 11:38
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.
 • Понеделник, 22 Април 2019 11:38
  Корнелия Нинова: Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения

  Държавна политика се прави с ум и с грижа за хората, а не с ПР акции

Оставете коментар