Неделя, 18 Август 2019
Вторник, 23 Април 2019 13:29

БСП напуснаха заседанието на местния парламент в Казанлък

На заседанието е имало 25 точки за продажби на имоти

БСП съветниците напуснаха заседанието на местния парламент в Казанлък, защото то е свикано незаконосъобразно от неговия председател Николай Златанов от ГЕРБ.

Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той не успя да отговори на въпросите на председателя на Групата на БСП Пламен Караджов - кое налага провеждането на извънредно заседание с 33 точки дневен ред, като 25 от тях са продажби на общинска собственост. Караджов предложи да се отложи заседанието и да се проведе по приетите правила, посочвайки конкретните нарушения на Правилника за дейността на местния законодателен орган. От левицата припомниха, че е обявено още на сесията на 28 март като редовно.

„Не са налице извънредни обстоятелства, нито значим обществен интерес, за да бъде свикано като извънредно. Правилникът е категоричен и той трябва да се спазва от председателя”, заяви лидерът на БСП Румяна Друмева пред журналисти. Председателският съвет е заседавал не 6 дни преди това, а 4. По думите й дори да се приложи хипотезата на Златанов, той не е спазил процедурите по организация на сесията, нарушил е правилата, а това води: „до угрозата- взетите на заседанието решения да бъдат оспорени по съдебен ред. Това за нас е недопустимо”, подчерта Друмева.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 23 Април 2019 13:29
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Вторник, 23 Април 2019 13:29
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.
 • Вторник, 23 Април 2019 13:29
  Корнелия Нинова: Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения

  Държавна политика се прави с ум и с грижа за хората, а не с ПР акции

Оставете коментар