Неделя, 18 Август 2019
Вторник, 23 Април 2019 18:23

Победителят от "Политическа академия - випуск 2019 г.“- водач на листата на "Атака"

Георги Димов ще води листата на партията за евроизборите

Георги Димов ще води листата на „Атака“ за европейските избори, съобщи пред журналисти лидерът на партията Волен Сидеров при регистрацията на кандидатите им за евродепутати в Централната избирателна комисия. Той посочи, че Димов е 37-годишен, историк по образование, „много ерудиран човек, който е много добре ориентиран в идеологията на „Атака“.

Втора в листата е Мариета Караджова – юрист, а трети е Христо Спасов – икономист по образование. Сидеров посочи, че те не са в първа младост, но в идеалната възраст за политическа кариера.

„Това са хора, които не са били в управляващия политически елит, в същото време са с виждане, което показаха по време на политическата академия по ТВ „Алфа“, посочи лидерът на „Атака“. Той съобщи, че в академията са се включили 45-50 души, от които зрителите са класирали 17 в листата. По думите му това е бил един успешен експеримент. Надявам се, че това, което „Атака“ показва, ще бъде нов модел – наистина да дадем път на младите, аз го направих, отстъпих крачка встрани, не съм в листата, каза Сидеров.

Той отбеляза, че основното искане на „Атака“ е предоговаряне на финансовите условия, с които България се е присъединила към ЕС, след това отпадане на санкциите срещу Русия и „още едно-две неща, свързани с джендър политиките“.

Логото на „Атака“ на предстоящите избори ще бъде „Да си вземем своето от ЕС, чуждо не щем“ – перифраза на думи на Апостола на свободата Васил Левски.

Водачът на листата на партията Георги Димов каза, че е бил в ръководството на „Движение 21“, както и секретар по младежката дейност на Национално движение „Русофили“. Смятам, че отпадането на санкциите към Русия е жизнено важно за българската икономика, коментира той. По думите му България може да бъде мост между Русия и Европа.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар