Четвъртък, 23 Май 2019
Сряда, 24 Април 2019 09:46

Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Местан

Главният прокурор възложи на ВКП да оказва засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу лидера на ДОСТ Лютви Местан заради катастрофата с една жертва и възложи на прокурори от Върховната касационна прокуратура (ВКП) да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжната прокуратура Кърджали, съобщиха от прокуратурата.

След като на 14-и април под наблюдението на Окръжната прокуратура в Кърджали започна разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило ПТП, при което е причинена смърт на 6-месечно дете, а на 15-и април Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност, до главния прокурор са постъпили молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Главният прокурор преценява, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на детето.

По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално следствени действия и да бъде привлечен по-голям експертен и аналитичен ресурс. Това налага оказването на организационна помощ и цялостна подкрепа на наблюдаващите прокурори от прокуратурата в Кърджали.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 24 Април 2019 09:46
  Главният прокурор нареди проверка на твърдения за надплатени партийни субсидии за 6,5 млн. лв.

  Прокуратурата ще проверява партийните субсидии за 2018 година. По разпореждане на главния поркурор Сотир Цацаров Върховната административна прокуратура ще установява дали са платени 6,5 милиона лв. повече на партиите, съобщи БНР.

  Информацията за надплатените милиони, на партиите, имащи право да получават пари от бюджета,  дойде от екипа на „Шоуто на Слави“. Оттам са изчислили, че вместо по 11 лева на действителен глас, подаден за тях, както казва Законът за политическите партии, влезлите в парламента плюс тези, спечелили над 1% от действителните гласове на последните парламентарни избори, са взели по 13,23 лева.

  Така се получавало, защото към реалните гласове за всяка партия към общата субсидия са били добавени и гласовете за партиите, които са под границата от 1%,  гласовете за независимите кандидати за депутати, и на онези,  гласували с опцията „Не подкрепям никого“.

 • Сряда, 24 Април 2019 09:46
  Нинова: Ставаме все по-бедната и корумпирана държава в Европа

  Не вярвам на КПКОНПИ, вярвам на г-жа Кьовеши, заяви лидерът на БСП

 • Сряда, 24 Април 2019 09:46
  Прокуратурата и ЕИБ подписаха меморандум за разбирателство

  Основните области на сътрудничество включват обмен на документи и информация, експертизи и техническа помощ

Оставете коментар