Неделя, 18 Август 2019
Сряда, 24 Април 2019 09:46

Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Местан

Главният прокурор възложи на ВКП да оказва засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу лидера на ДОСТ Лютви Местан заради катастрофата с една жертва и възложи на прокурори от Върховната касационна прокуратура (ВКП) да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжната прокуратура Кърджали, съобщиха от прокуратурата.

След като на 14-и април под наблюдението на Окръжната прокуратура в Кърджали започна разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило ПТП, при което е причинена смърт на 6-месечно дете, а на 15-и април Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност, до главния прокурор са постъпили молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Главният прокурор преценява, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на детето.

По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално следствени действия и да бъде привлечен по-голям експертен и аналитичен ресурс. Това налага оказването на организационна помощ и цялостна подкрепа на наблюдаващите прокурори от прокуратурата в Кърджали.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 24 Април 2019 09:46
  Искат справедливост за загинал в катастрофа младеж

  Близки на загиналия смятат, че причинилият катастрофата общински съветник от ДПС се ползва с политически чадър

 • Сряда, 24 Април 2019 09:46
  Иван Гешев: Разкрити са две убийства в област Варна

  Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност, каза заместник-главният прокурор

  Две брутални убийства бяха разкрити във Варна. За едното от тях е задържан 91-годишен мъж. А в другия случай става дума за домашно насилие, което започва с юмруци и завършва със смъртта на жена.

  "Имаме проблем с битовата престъпност и домашното насилие в България. Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по малките населени места". Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг на прокуратурата във Варна, предаде Нова телевизия.

 • Сряда, 24 Април 2019 09:46
  Прокуратурата показа новите доказателства по делото за хакерската атака срещу НАП

  САЩ отнеха визата на собственика на "Тад Груп" Иван Тодоров.

  Прокуратурата направи публично достояние новите доказателства по делото за хакерската атака срещу НАП. Те бяха представени по време на гледането на мярката за неотклонение на собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров в четвъртък. Обвиненият в подбудителство към кибертероризъм беше върнат в ареста, след като магистратите го определиха като общественоопасен. Към наказателна отговорност са привлечени още Кристиян Бойков и търговският директор на компанията Георги Янков.

  По време на съдебното заседание Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, съобщават от държавното обвинение. 

Оставете коментар