Неделя, 27 Септември 2020

Вторник, 30 Април 2019 08:57

МВР: В Куклен е спокойно

Няма етническо напрежение в града, заяви директорът на ОДМВР – Пловдив

Няма етническо напрежение в Куклен, обстановката е спокойна, заяви директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков във връзка с нападението над полицейски служители в събота от група пияни цигани.

"Вчера проведохме специализирана полицейска операция на територията на град Куклен. Няма напрежение", увери той.
 
Според него битовият скандал на 28 април в Куклен не трябва да се интерпретира като етническо напрежение. "Такова няма. Имаме полицейско присъствие на място, общественият ред е гарантиран. Спокойствието сигурността на гражданите също. Искаме хората да се чувстват спокойни и всичко да бъде нормално", каза ст. комисар Илков. 
 
 
Началникът на Районната прокуратура в Пловдив Чавдар Грошев уточни, че прокуратурата там наблюдава досъдебно производство, по което се привлечени пет лица. 
 
"Едното лице е от женски пол. Касае се за жена на 40-годишна възраст, която е привлечена към наказателна отговорност за хулиганство", уточни Грошев.
 
По думите му тя е извършила груби нарушения на обществения ред, изразяващи се в явно неуважение към обществото.
 
"Нейното деяние се отличава с изключителен цинизъм. Това е престъпление по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс. Към наказателна отговорност са привлечени двамата й сина за хулиганство. Те имат и второ обвинение за това, че са потрошили предното обзорно стъкло на служебния автомобил. Това е престъпление по чл. 216 от Наказателния кодекс", посочи Грошев. Той допълни, че единият е на 25 години, другият на 22 години.
 
"Този, който е на 22 години има и трето обвинение", каза Грошев. По думите му обвинението е заради лека телесна повреда на полицейския служител, който е изпълнявал своите служебни задължения. Той обърна внимание, че има обвинение срещу непълнолетно лице.
 
"То е привлечено за това, че е счупило задното обзорно стъкло на служебния автомобил. Петият, който е привлечен към наказателна отговорност, е за това, че е причинил лека телесна повреда на полицейския служител, която се изразява в ритници в областта на коляното", допълни още Грошев. 
 
Той допълни, че причините за инцидента са чисто битови. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар