Петък, 03 Юли 2020

Сряда, 01 Май 2019 20:12

„Джи Пи груп” започна монтаж на пейки от 8922 лв. за брой

Скъпите пейки са по пл. „Славейков” и „Гарибалди”

На столичния площад „Славейков” започна поставянето на пейки, чиято единична цена с доставка и монтаж е 8922 лв. без ДДС. Същият модел от същия производител скамейки вече има и на площад „Гарибалди”, съобщава в. „Сега”.

Според офертата на изпълнителя "Джи Пи груп" става дума за „кашпи и пейки от лят камък по архитектурен детайл”. В документацията пише, че на „Славейков” трябва да има седем такива кашпи и пейки, а на „Гарибалди” – пет, които са описани като „кашпи с места за сядане”. В пространството пред сградата на фалиралата КТБ обаче със сигурност има повече от пет артикула от този вид. Цената и на двата вида пейки е една и съща, като общата стойност на поръчаните от Столична община 12 блока от дърво и камък е 107 065 лв. без ДДС.

За скъпата поръчка „Сега” писа във вторник. Според информация на медията, Общината ще плати по 10 000 лв. за градска пейка, 1000 лв. за кошче за боклук и по 400 лв. за обикновен ламаринен знак.

Какво и откъде да се купува, до голяма степен е било предрешено още на ниво проект, като цените при някои артикули сериозно надхвърлят пазарните.

В момента с пари от ЕС се работи по две градски зони. "Джи Пи Груп“ отговаря за обновлението на участъци от ул. „Цар Шишман“, „6- ти септември“, „Солунска“ и „Граф Игнатиев“ (20 113 417 лв. без ДДС) , а "ПСТ Груп" ремонтира пл. "Александър Невски", пл. "Народно събрание", градинките при университета, "Св. София" и "Кристал" (17 888 814 лв. без ДДС).

Winbet - победата е емоция! (18+)

Общината е предпочела да скрие цените за по-скандалния ремонт - извършваните от фирма "Джи Пи Груп" дейности. Договорът с фирмата е публикуван с всички задължителни приложения по техническото изпълнение, но не и с ценовата оферта. Така няма как да се провери оферираната от изпълнителя цена за изпълнението на редица дейности, предизвикали скандал заради неприемливи естетически решения или лош монтаж. Общината не дава информация и по отделни запитвания.

Свързани статии (по етикет)