Вторник, 11 Август 2020

Петък, 03 Май 2019 13:05

Прокуратурата се разграничи от Порожанов

Прокуратурата се разграничи с нарочно официално съобщение от земеделския министър.

В него се казва:

По повод изявления на министър Румен Порожанов, свързани с „разпоредени 100%- ви  проверки на къщите за гости“ и постъпили запитвания от медии в тази връзка, пресцентърът на ПРБ съобщава следното:

На 23.04.2019 г. по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, на Главна дирекция “ Национална полиция“ – МВР са възложени проверки на всички проекти по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 г. – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, с предмет  - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни сгради (къщи) за гости. Проверка е разпоредена и на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите.

Проверките се извършват в рамките на правомощията на прокуратурата, възложени са на органите на МВР и не се осъществяват съвместно с Министерство на земеделието, храните и горите, нито с Държавен фонд „Земеделие“.

Предметът на проверките обхваща и работата на тези държавни органи по програмите, финансирани от Европейския съюз.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Земеделският министър Румен Порожанов обаче продължава да вижда себе си и фонд "Земеделие" изрядни насред поредния гейт – къщи за гости.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар