Понеделник, 19 Август 2019
Понеделник, 06 Май 2019 09:28

Папата в бежанския лагер в кв. „Враждебна”

Следобед е кулминацията на посещението на папа Франциск

Вторият ден от апостолическата визита на папа Франциск в България започна със среща с деца от бежанския център „Враждебна“.

"Много ви благодаря за гостоприемството! Благодаря на децата за техните толкова хубави песни! Те са тези, които носят радост във вашия път, който е изпълнен с болка, защото е трябвало да напуснете родината си и да търсите друга. Но винаги остава надеждата. Днес светът е изпълнен с емигранти. И техният път е един кръст... Желая всичко добро на вас и на вашите сънародници, които сте оставили в родината си! Господ да ви благослови! Молете се за мен", каза Светият отец пред бежанците.

Напомняме, че във вчерашното си послание папа Франциск се обърна към българите с думите: „Позволявам си да посъветвам, според вашата традиция, да не затваряте очите, сърцата и ръцете пред онези, които чукат на вратата. Вашата страна винаги се е отличавала като мост между изтока и запада". 

След посещението си в бежанския център, папа Франциск пътува към гр. Раковски.

В Раковски Светият отец ще участва в Света литургия с първо причастие и ще произнесе реч пред местните хора.

В късния следобед папата ще се върне в София за кулминацията на своето посещение - събитие за мир с представители на различни вероизповедания.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

От Българската православна църква обявиха, че техният представител Западно и средноевропейският митрополит Антоний ще присъства, но няма да участва в събитието.

Във вторник папа Франциск заминава за Северна Македония, а на летището в София ще го изпрати премиерът Бойко Борисов.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар