Събота, 30 Май 2020

Сряда, 08 Май 2019 10:41

Дариткова: Решени сме да довършим мандата, какъвто и да е резултатът от вота!

Депутатите започват работа след ваканцията, гледат разширяване на понятието "неизбежна самоотбрана"

Парламентарно представените сили представят декларации за новия политически сезон. Депутатите започват работа след Великденската ваканция. Така се слага началото на лятната сесия на Народното събрание.

С кворум от 121 народни представители и отсъствието на опозицията парламентът започна тържествено своята работа. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази надежда, че въпреки предизборната кампания Седмата сесия на Народното събрание ще продължи да изпълнява своите задължения.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова изрази безпокойство от липсата на опозицията в пленарна зала:

"Обезпокоени сме, защото българските граждани, гласували за БСП на последните парламентарни избори, са оставени без своето политическо представителство, а парламентарният дебат и политическият диалог са подменени със самоцелна конфронтация, която се осъществява извън тази зала. Независимо от изборния резултат ние ще продължим да демонстрираме висока обществена чувствителност и да реагираме бързо и решително както чрез законодателни промени, така и чрез личен пример за носене на политическа отговорност".

ГЕРБ са с решение да си довършат мандата, какъвто и да е резултатът от изборите - това потвърди още веднъж в декларация от парламентарната трибуна след ваканцията председателят на ПГ на управляващата партия Даниела Дариткова.

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"ПГ на ГЕРБ не може и няма как да предаде хората, които са избрали това управление, затова ще продължим да изпълняваме програмата си и след изборите на 26 май", натърти Дариткова.

Така и депутатите от партията застанаха зад думите на премиера Бойко Борисов, който преди дни заяви, че няма намерение "да хвърля кърпата", каквото и да се случи на евровота.

Желанието ни е да сформираме нов стил на политическо поведение, който стои отвъд рамките на Прехода. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларацията на управляващата партия.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар