Понеделник, 28 Септември 2020

Четвъртък, 09 Май 2019 11:27

Президентът към Борисов: Не може да се води предизборна кампания с държавни пари

Опитите скандалите да бъдат заглушени с всякакви други мероприятия няма да сполучат
 
 
 
Аз съм равноотдалечен от всички партии, но не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти след церемонията по поставянен а венци и цвета пред паметника на Незнайния воин по повод 74 години от края на Втората световна война, предава Агенция „Фокус“.

Радев коментира думите на премиера Борисов, който в телевизионно интервю заяви, че очаква президентът да е равно отдалечен от всички партии. „Аз съм равноотдалечен от всички партии и не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока. По-скоро аз не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет. Както виждате, обвиненията към мен са абсолютно несъстоятелни... цитираният Иво Христов, първо напусна президентството и тогава започна да води предизборна кампания, така че нека се поучат и другите“, коментира Радев.

Във връзка с това, че двама от кабинета му - Елена Йончева и Иво Христов сега са част от листата на БСП за България за европейските избори, държавният глава заяви: „Президентството не е феодална институция, всеки е свободен да взема решение. Направете си една справка колко съветници и секретари на предишни президенти още по време на мандатите на тези президенти какви постове после са заемали. Така че това е нещо нормално. И г-жа Йончева напусна Президентството в желанието си да се кандидатира за народен представител. Моите условия са ясни - напуска се Президентството и всеки е способен да се кандидатира за каквото си поиска. Така че тези упреци са абсолютно несъстоятелни, добави той.

Държавният глава каза още, че опитите скандалите да бъдат заглушени с всякакви други мероприятия няма да сполучат, понеже хората вече очакват разнищване на тези скандали и реални действия и противодействие на корупцията.
 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар