Петък, 20 Септември 2019
Четвъртък, 09 Май 2019 13:29

Андрей Райчев: Дали 26 май ще е Денят на прошка или обвинение – суверенът ще се изкаже

На 27 май ще се намираме в нова политическа ситуация, но не се знае каква ще е тя, смята социологът

Дали 26 май ще е Денят на прошка или обвинение – суверенът ще се изкаже. Това каза пред Радио "Фокус" социологът Андрей Райчев.

По думите му на 27 май ще се намираме в нова политическа ситуация, но не се знае каква ще е тя.  "В решаваща степен изходът зависи от това, колко човека ще гласуват на изборите – ако гласуват два милиона или по-малко, БСП ще спечели от вота, но ако гласуват три милиона, ГЕРБ ще спечели. Това е изключително тънка психологическа и политическа ситуация и Денят на прошка, както казва премиерът Борисов, е 26-ти май. 

Андрей Райчев обясни, че с отсъствието си от парламента БСП е разчитала, че ДПС или "Воля" ще се решат да дестабилизират правителството, защото излизането на още една партия от парламента ще го приключи.  Социологът обясни, че ДПС със сигурност ще преминат бариерата, но има голяма разлика дали ще са с 300 000 гласа или над 350 000 – тази разлика ще покаже дали е минала раната "Местан". 

За ВМРО Андрей Райчев заяви, че Ангел Джамбазки се справя добре, но не използва скрития коз – консервативната част от българските десни избиратели. Ако за 20 дена успее да развие тази тема, ще бъде по-сполучливо за тях", обобщи той.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 09 Май 2019 13:29
  Райчев: Мая Манолова може да спечели в София

  Гешев не е изборът на това управление, твърди социологът

 • Четвъртък, 09 Май 2019 13:29
  БСП се съгласи на по-ниска субсидия, но не от 1 лев

  Силни критики на Идейната комисия към НС на БСП за резултата от евроизборите.

 • Четвъртък, 09 Май 2019 13:29
  Иво Христов: Борисов лъже лековерните, купува користолюбивите и забавлява сеирджиите

  "Министър-председателят ни управлява чрез пороците, не чрез добродетелите. Вижте как бившите му изобличители днес са неговите най-усърдни апологети. ГЕРБ превърна дори по-податливите от Фейсбук-критиците си в група беквокали на властта. Изборните победи на ГЕРБ не почиват нито на идеи, нито на доверие, а на страха на хората да не загубят работата си, на принуда и на купен вот. Разбира се, най-могъщият съюзник на Борисов е политическата апатия. Ако не се отърсим от нея, ще се сбъдне реченото от депутата Георги Марков, че „Борисов ще ни управлява, докато му омръзне“. Когато Живков бе свален, мислеща България се дивеше как тъй поляци, чехи, унгарци и прочее били протестирали през годините, та сега строели бързо демокрацията си, докато ние сме пасували. Тридесет години по-късно е същото", казва в интервю за "Гласове" Иво Христов, избран за евродепутат от листата на БСП.

Оставете коментар