Събота, 06 Юни 2020

Събота, 11 Май 2019 11:24

Иво Христов: Ако позволим концесията на Летище "София", то ще стане второстепенно

Всеки българин ще трябва да пътува първо до Истанбул и там да се прекачи. Кое налага тази концесия? Кое налага едно печелившо предприятие да се отдава на концесия, при това на турска фирма?

"В Истанбул е построена една от най-големите аерогари в света. Ако допуснем даването на Летище "София" на концесия, то ще се превърне във второстепенна аерогара." Това заяви пред БНТ кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България" Иво Христов. Той обясни, че всеки българин ще трябва да пътува първо до Истанбул и там да се прекачи. "Кое налага тази концесия? Кое налага едно печелившо предприятие да се отдава на концесия, при това на турска фирма, с ясната идея- какво ще последва?", попита той. По думите му такива скандали са ежедневни, а правителството стои право, защото като жертва на моряшки бой, която удрят от всички страни, не успява да падне. "Живеем в атмосфера на постоянни скандали и неспиращ грабеж. На това трябва да се сложи край на 26-ти май", категоричен бе той.

Иво Христов обясни, че у нас националният залог на евроизборите е по-силен от европейския. "На 27-ми май ще се събудим в нашата България, с нашата корупция, несправедливост, трафик, хаос, плячкосана природа. За да има движение у нас, трябва да има предсрочни избори. Те могат да дойдат само при победа на листата на "БСП за България", каза още той.

Иво Христов обясни, че ГЕРБ се явяват на тези избори с много сателитни кандидати, чиято единствена цел е да отнемат от резултата на БСП. "Големият залог е- ще дадем ли шанс на това прогнило от корупция управление, което затъна в "Апартаментгейт", скандал с къщи за гости, скандал с Порожанов,  отново да се укрепи? Ще дадем ли шанс да се случи тази мрачна прогноза на депутата от ГЕРБ Георги Марков, който каза: "Борисов ще ни управлява докато му омръзне?", заяви Христов. Той коментира, че ако се примирим с това, значи сме една примирила се нация. "Не знам кога ще му омръзне на Борисов, но на повечето българи им омръзна. Ако искаме ние да избираме своите управници сега и занапред, трябва да излезем да гласуваме масово  и да гласуваме за "БСП за България" с номер 18", каза още той.  По думите му политическа промяна трябва да има и ако тя не се случи по цивилизован начин чрез избори, има риск да се случи стихийно. "Това няма да е добре за никой, нито за държавата, дори и за управляващите", категоричен бе той.

По повод на обвиненията от страна на левицата срещу премиера за разходване на държавни средства за кампания и отговора на Борисов, че платформата на БСП са само атаки, Христов заяви: "Нормално е опозицията да атакува управляващите, но да раздаваш парите от държавната хазна от първо лице единствено число и да финансираш своите задължения, като вид благодеяние, това е антиконституционен спектакъл".   

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Като основни приоритети на БСП и ПЕС Христов посочи втория социален стълб, който да гарантира защита на социалния статус и социалната държава в Европа. "За да се случи това, са необходими средства", коментира той. Обясни, че за да остават нашите пари у нас и с тях да може да се постигне това, левицата ще се бори за законодателство срещу офшорните зони и финансовата транзакции да бъдат таксувани. Христов подчерта, че са изключително необходими  минималната европейска пенсия и минимална европейска заплата. "Трябва да се изравни стандартът на живот в Европа, иначе рано или късно ще се разпаднем, защото едни ще живеят прекалено добре и в контраст с други", обясни той. По-думите му в момента не се доближаваме до ЕС и за това са доказателство и  данните, че със сегашния темп на развитие- ще ги догоним след 45 години.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 11 Май 2019 11:24
  Партийни мравки дръзко налазиха Борисов

  Наближаващите избори и слуховете за политическото възраждане на Цветан Цветанов окуражават недоволните гербери да надигат глави

 • Събота, 11 Май 2019 11:24
  Тези, които ни управляват, са крадци, рекетьори и мутри

  Това заяви бившият депутат Методи Андреев

 • Събота, 11 Май 2019 11:24
  Нинова: Господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите

  „В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП и увери, че бъдещето на БСП и на България сега е в ръцете на членовете на БСП.

   

  „Напоследък чувам коментари, че БСП се разцепва. Разцепление означава една част от членовете да напуснат партията и да си направят друга – както беше между Станишев и Първанов. В парламентарната група разцепление означава една част да напусне и да оформи самостоятелна група. Има ли и най-малък симптом за това? Не съм чула за такова нещо, а познавам добре процесите и настроенията и в партията, и в парламента.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ.

  „Така, че, господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите. В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП.

Оставете коментар