Четвъртък, 27 Юни 2019
Събота, 11 Май 2019 15:27

Стево Пендаровски официално е президент на Северна Македония

Президентът Румен Радев ще присъства в неделя на официалната церемония по встъпването в длъжност

Стево Пендаровски официално е обявен за президент на Северна Македония. Държавната избирателна комисия представи окончателните резултати от проведените на 5 май избори, съобщи агенция "Фокус", цитирайки македонското издание "Сакам да кажам". За кандидата на управляващия Социалдемократически съюз на Македония са гласували 435 656 души, кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ и коалицията "За по-добра Македония" Гордана Силяновска - Давкова е подкрепена от 377 446 избиратели.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Първата изява на Пендаровски като президент бе да се обяви против всякаква промяна на границите. „По-лоша идея от тази за промяна на границите не съм чул досега. Всички знаем, че каквато и да е промяната на границите, тя е най-добрата рецепта за конфликт. Ако тази идея можеше да бъде решена на масата за преговори, тя щеше да бъде решена досега“, каза Пендаровски по повод предложението на Сърбия и Косово за промяна на границите между двете държави. Според Пендаровски идеята не среща подкрепа и в САЩ и Европа.

На 12 май президентът Румен Радев ще присъства в Скопие на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на Република Северна Македония Стево Пендаровски, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар