Понеделник, 25 Май 2020

Понеделник, 13 Май 2019 09:31

Първан Симеонов: Борисов взе кампанията на ръчно управление

Ако ГЕРБ спечели изборите, това ще бъде обяснено като победа на Борисов, ако ги загуби - като загуба на Цветанов, смята той

Борисов прави единственото, което можеше да направи - взе кампанията на ръчно управление. Имаше огорчение у него заради случката с Цветан Цветанов. Това коментира Първан Симеонов от Галъп, в сутрешния блок на Нова тв.

По думите му Борисов се опитва да направи малко по-голямата периферия на ГЕРБ да бъде уплътнена до изборите. Според него на няколко пъти се е случвало БСП да излезе малко напред, но накрая ГЕРб успява да мобилизира по голямата си периферия. По думите му, ако ГЕРБ спечели изборите, това ще бъде обяснено като победа на Борисов, ако ги загуби - като загуба на Цветанов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В предишната кампания БСП малко изплаши избирателите. БСП печели от това противоборство Борисов - Радев, добави той. Около 1/3 от вота се решава в последните дни, каза социологът.

Говорим по скоро за паритет на двете политичеки партии, каза Евелина Славкова - социлог от Тренд. По думите й, водят се две кампании в ГЕРБ много видно. Дори за европейските избори говорим за битка във вътрешнополитически план, каза още тя. Сблъсък между Бойко Борисов и Корнелия Нинова в медийно отношение също може да окаже влияние на кампанията. Един от най-интересните сблъсъците е, когато лидерите на големи партии излязат един срещу друг, каза Славкова.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 13 Май 2019 09:31
  Първан Симеонов: Борисов ще се опита от извънредна ситуация да мине в предизборна

  Българите са едни от най-съмняващите се народи в ситуацията с коронавируса, коментира социологът

 • Понеделник, 13 Май 2019 09:31
  "Галъп": Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов - с най-висок рейтинг

  Политическата криза, започнала в началото на тази година, видимо засяга публичния образ на властта – правителството, парламента, министрите и т.н. Сравнението в данните за общественото мнение преди и след началните седмици на годината показва ясно по-неблагоприятни масови възприятия за текущото състояние на страната. Водната криза, скандалите, протестите и т.н. явно създават определени рискове за управлението, това показват данните от ежемесечна изследователска програма на "Галъп интернешънъл" "Политически и икономически индекс".

 • Понеделник, 13 Май 2019 09:31
  "Галъп": Институциите са виновни за кризата с водата

  Според изследването: Институциите – виновни; вотът на недоверие – справедлив; принципно желание за промяна във властта – по-скоро да; желание за избори – по-скоро не

Оставете коментар