Събота, 20 Юли 2019
Понеделник, 13 Май 2019 11:58

Джамбазки пред представители на транспортния бранш: В следващия ЕП трябва да имаме квота в Комисията по транспорт

В следващия Европарламент трябва да имаме квота в Комисията по транспорт, ктегоричен е той

Водачът на листата на ВМРО - Българско национално движение за предстоящите евроизбори Ангел Джамбазки проведе срещи с представители на Съюза на международните превозвачи в град Пловдив два поредни дни. На срещата присъства и третият в листата и настоящ депутат от града под тепетата Александър Сиди.

Основна тема на дискусията бе бъдещето на Пакет „Мобилност“ и борбата с двойните стандарти, които биват налагани от Европа. Джамбазки отново заяви своята подкрепа към един от най-развитите браншове в страната ни, даващ работа на стотици хиляди български семейства. 

Той е категоричен, че в следващия Европарламент трябва да имаме квота в Комисията по транспорт. Задължително ще търсим съюзници сред унгарците, поляците и германците, отбеляза кандидатът.

Той призова хората дори да не гласуват за него, да попитат тези, за които ще дадат вота си, какво са направили за българската кауза. По думите на Джамбазки в момента в Европа пътуват над 70 000 български влекача. Това се дължи на Вашите усилия. Българите работят повече и по-евтино и успяха да завземат европейския пазар. Западняците се поизнежиха, не искат да карат камиони, за да не си счупят маникюра. Затова вкараха в пакета „Мобилност“ условия, които са неразумни - например защо трябва да се връща един камион на всеки 4 седмици. Откъде накъде ще казваш на един шофьор да се прибира „под домашен арест“, посочи Джамбазки.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 13 Май 2019 11:58
  Сидеров вече не е председател на ПГ на Патриотите

  Той е бил свален от поста с гласовете на 20 депутати от ВМРО и НФСБ

 • Понеделник, 13 Май 2019 11:58
  Каракачов внесе ромската концепция в Министерски съвет

  Внесох в Министерския съвет Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в България и мерките за реализацията им и ще настоявам тя да се приеме, съобщи вицепремиерът по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО - Българско национално движение Красимир Каракачанов, цитиран от пресцентъра на партията

 • Понеделник, 13 Май 2019 11:58
  Хидроинженерът Ахмед Доган и Софи Маринова – в учебниците по история

  От ВМРО са възмутени и подкрепят Красимир Вълчев в действията му по темата с учебниците по история за десети клас.

  Депутатът от ВМРО Милен Михов отправи критики към учебниците по история за десети клас. На брифинг в парламента Михов се възмути, че в един от тези учебници почетният председател на ДПС Ахмед Доган е представен като български учен. Михов е против и в учебниците да се учат музикални звезди като Софи Маринова, която е представена като "изпълнител, прославил страната ни по света".

  Според Михов Доган е описан като учен със съществен принос и името му стои редом с имената на Радой Ралин, Валери Петров и Георги Марков.

  "Любопитно е дали това е следствие на неговите дълбоки философски прозрения и занимания с философия или от приноса му в хидроинженерното строителство", коментира Михов.

  Той заяви, че ВМРО подкрепя министър Красимир Вълчев в действията му по темата с учебниците по история за десети клас.

Оставете коментар