Сряда, 27 Май 2020

Понеделник, 13 Май 2019 16:44

Засилено полицейско присъствие в Болярино, след като бизнесмен прегази крадлив ром във фермата си

Няма напрежение в селото, заяви кметицата на селото Стефка Милиева

МВР-Пловдив съобщи, че в село Болярино има засилено полицейско присъствие след инцидент, при който бизнесмен от селото прегази с товарен автомобил крадец от ромски произход във фермата си. На 60-годишния бизнесмен, който е кипърски гражданин, е повдигнато обвинение за умишлено престъпление, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Инцидентът е станал около полунощ на 11 май. Трима роми от село Белозем навлезли в имота на кипъреца Димитракис Спирилис и при опит да откраднат животни или люцерна били забелязани от собственика. Той ги подгонил с товарния си автомобил, като тримата побегнали в различни посоки. Настигайки единия от крадците, Спирилис го блъснал. 30-годишният ром издъхнал на място. 

Бизнесменът е в ареста за срок от 72 часа, а ако обвиненията срещу него се докажат, го грозят от 10 до 20 години затвор. Три буса жандармеристи пазят фермата на кипъреца, тъй като местни роми от Болярино заплашват, че ще я запалят. Димитракис Спирилис е обиран неведнъж от крадци, а преди три години беше подпален и неговият дом. 

Ромите неколкократно са осъждани за кражби. Убитият е излязъл от затвора през 2017 година, като има 14 присъди за кражби, а една е била именно в имота на кипърския бизнесмен. Разследването по случая продължава.

"Няма напрежение в селото. Жандармерията е тук, за да пази реда", заяви в предаването "12+3" на програма "Хоризонт" кметицата на село Болярино Стефка Милиева. Тя отрече да знае за заплахи срещу собственика на фермата, но допусна, че може и да има. Милиева уточни, че ромската махала в селото е от десетина къщи и не е имало напрежение на етническа основа.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар