Вторник, 26 Май 2020

Вторник, 14 Май 2019 09:45

Волен Сидеров: Турция не ни се меси от вчера

Опити за намеса във вътрешната ни политика са правили и посланици от други държави–Холандия,Франция,САЩ, заяви лидерът на АТАКА

Намесата на Турция в нашите вътрешни работи не е от вчера, но за разлика от друг път има намеса на най-високо ниво. Това обяви в предаването „Лице в лице” лидерът на АТАКА Волен Сидеров по повод изказването на турския посланик Хасан Улусой на 11 май, което предизвика скандал.

Според Сидеров опити за намеса във вътрешната ни политика са правили и посланици от други държави – Холандия, Франция, САЩ. Той се надява в бъдеще да има реакция от страна на държавата и в тези случаи. На предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май „Атака” се явява със собствена листа – отделно от другите две формации в Обединени патриоти.

Водачът на листата – Георги Димов, е избран след кастинг в телевизия „Алфа”.

По думите на лидера на АТАКА, ако техни представители влязат в Европейския парламент, ще се борят за независимост на Европа от САЩ, за отпадане на санкциите срещу Русия и минимална заплата и пенсия за целия Европейски съюз.

Късно вечерта пресцентърът на АТАКА разпространи изявление относно участието на лидера си в предаването. Според съобщението водещата на предаването „Лице в лице“ по БТВ Цветанка Ризова е станала автор на фалшива новина по адрес на Волен Сидеров. " На 13.05.2019 г. журналистката направи внушение, че при предишно гостуване на Сидеров в същото предаване през 2014 година националистът се е заканил „да взриви Европарламента“.

"Истината обаче е, че в цитираното от Ризова предаване от 18.03.2014 г., отново преди евроизбори, Сидеров заявява, че ЕС трябва да бъде променен или да се разтури, защото в този си вид обслужва САЩ и някои лобистки кръгове. Думата „взривяване“ в посочения от водещата контекст отсъства от речника на лидера на АТАКА. „Взривяващо“ е поведението на водещата Ризова, която си позволи да манипулира зрителите на предаването". Заради това ПП АТАКА иска опровержение в ефир от авторката на фалшивата новина.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар