Вторник, 26 Май 2020

Вторник, 14 Май 2019 12:56

Велизар Енчев: Необходим е фонд за демографски застрашените страни в ЕС

Лаура Кьовеши трябва да бъде назначена за европейски главен прокурор, изрази мнение кандидатът на левицата

Кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Велизар Енчев посети гр. Тутракан, Ситово и Силистра. На срещите той представи идеята си, ако бъде за избран в Европейския парламент, да работи за създаване на фонд за демографски застрашените страни в ЕС.

“Трябва да има европейски комисар по демографията”, заяви Енчев, като изрази опасенията си от този наболял за България проблем. На срещата Енчев сподели своите виждания за Европейските избори и визията на БСП за Европа. „Една от най-важните задачи пред нашите представители в Европейския парламент трябва да е въвеждане на европейска минимална заплата, която да е над линията на бедност за страната“, коментира той.

„Лаура Кьовеши трябва да бъде назначена за европейски главен прокурор”, изрази мнение кандидатът на левицата. Той беше категоричен, че само по този начин може да се получи адекватно правосъдие в България. На срещата бяха обсъдени още актуални теми- мястото на България в Европа, двойните стандарти при храните, както и предложенията на левицата във „Визия за Европа“.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 14 Май 2019 12:56
  Филип Попов: Нужна е повече грижа на държавата за изоставащите региони

  Предложението на БСП е всяка година да има специален фонд със 100 милиона лева в бюджета на държавата

 • Вторник, 14 Май 2019 12:56
  Проф. Здравко Попов: По време на извънредното положение БСП се държа алтернативно, но и отговорно

  По време на извънредното положение БСП се опита да се държи алтернативно като това, което й приляга в дадения случай, намираща се в опозиция, но и отговорно. Това каза за предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“ проф. Здравко Попов – философ, дипломат, експерт по европейски въпроси и преподавател в Софийския университет.

 • Вторник, 14 Май 2019 12:56
  Корнелия Нинова: Представяме ви ясен и конкретен план за развитие на Северозапада

  Внасяме Закон за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.

  "Кохезионната политика и частични единични мерки на различни правителства не дадоха резултат и Северозападният регион продължава чувствително да изостава в своето развитие." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова във Враца, където представи законопроекта за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.Тя обясни, че икономическите и социални последици от кризата ще засегнат най-силно по-слабите региони и ще доведат до още по-големи неравенства: "На липсата на производство, безработицата, пустеещата земя и обезлюдени села трябва да се отговори с ясен и комплексен план за догонващо развитие. Ние имаме такъв и го представяме днес пред вас. Стига само думи, внасяме закон на Северозапада с ясни цели, структура, финансиране и мерки. Целта ни е- развитие на икономиката, работните места и доходите."

Оставете коментар