Понеделник, 19 Август 2019
Понеделник, 20 Май 2019 10:56

Йончева: Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват!

Големите инвестиционни проекти - Бургас-Александруполис „Южен поток”, „Белене” са загубени, припомня водачът на листата на "БСП за България"

„Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват”. Това заяви при среща с граждани в Стара Загора водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева. Тя припомни, че сме загубили най-големите инвестиционни проекти- Бургас-Александруполис „Южен поток”, „Белене”. В същото време, Германия стори „Северен поток” 2. „Белене днес трябваше да работи и нямаше да говорим за повишаване на цените на тока”, подчерта тя. Йончева сподели, че по време на обиколките си в страната, в много предприятията са споделили, че от следващия месец ще плащат поне двойно по-високи цени.

„Това ще доведе до покачване на всички цени. Нашите съседи строят атомни електроцентрали и ние ще трябва да купуваме ток от тях, което ще доведе до увеличаване на цените на тока отново”, обясни тя. 

Елена Йончева коментира, че се говори за затваряне на ТЕЦ „Марица Изток” 2. По думите й от това много хора ще останат без работа. „Ние няма да позволим това и ще се борим за интересите на българските граждани и тук, и в Европа”, категорична бе тя. По думите й сегашното правителство не прави това. Тя даде пример с Австрия, където при съмнения за корупция, правителството подава оставка, а у нас започва да се търси кой е направил записа, довел до корупционен скандал, каква е била мотивацията му. „Защо търпим това и след „Ало, Ваньо” имаме ”Ало, Банов съм”. На 26-ти май, с номер 18, можем да променим страната си и да сложим край на разграбването й, от което всяка година изтичат 12 млрд. лв.”, заяви Елена Йончева. 

Гражданите на Стара Загора подариха на Йончева въглища от региона. Те обясниха, че това е прехраната за тях и семействата им и техният живот. Хората я призоваха да продължи да се бори за интересите на българския народ и от ЕП. 

Иван Кръстев: ЕС има нужда от нова индустриална политика 

„Приоритет на българските социалисти в Европейския парламент ще бъде запазването на комплекса „Марица изток“, заяви кандидатът за евродепутат Иван Кръстев. Той подчерта необходимостта от нова индустриална политика на ЕС, която да насърчи връщането на производства от трети страни и да превърне България отново в привлекателна дестинация за инвестиции. На въпрос за средствата, които Европа отделя за научни изследвания, Кръстев посочи нуждата от увеличение на средствата спрямо сегашната програма „Хоризонт 2020“ и необходимостта от обособяване на конкретни средства за отделните държави членки, с цел по-лесен достъп до финансиране. 

Деница Златева: Имаме самочувствието, знанията и куража да променим Европа и да върнем държавата на гражданите 

“Хората искат възмездие за окрадените пари от къщи за гости и магистрали. Ние, в БСП, имаме самочувствието, знанията и куража да променим Европа и да върнем държавата на гражданите”. Това заяви кандидатът за евродепутат и зам.-председател на БСП Деница Златева. Тя сподели, че по време на кампанията кандидатите на БСП са достигнали и до най-малките населени места, по пътища, по които премиерът със сигурност не е минавал. „Срещнахме се с хора, дали здравето и най-хубавите години от живота си за България, а сега са принудени да оцеляват с 200 лв. на месец. Видяхме млади хора, които геройски се опитват да отглеждат семействата си, без никаква подкрепа от държавата. Заради тях ви призовавам да бъдете активни на 26-ти, да гласувате, да убедите и вашите близки и приятели също да гласуват, защото съм сигурна, че и те са гневни”, заяви Деница Златева. 

Тодор Стоилов: Нашата програма е насочена към хората 

„Нашата програма е насочена към хората. Другите казват че трябва да се работи за дигитализацията и срещу хибридната война, но се забравя за достойното възнаграждение и качественото образование”, заяви кандидатът за евродепутат Тодор Стоилов. Той подчерта, че БСП ще настоява в ЕП на хората да се гарантира единна европейска заплата и единна европейска пенсия „Надяваме се на справедливост - с избора на европейския прокурор. Да не чакаме промяната за по- добро, а да участваме в нея с номер 18, на 26 май”, каза още той. 

Крум Дончев: Част съм от отбора на най-добрите и ще спечелим с БСП

„Да бъдем достойни, честни, борбени и да се борим за българското и за българщината. Част съм от отбора на най-добрите и ще спечелим с БСП”. Това заяви кандидатът член за ЕП Крум Дончев. Той сподели, че от първия ден на кампанията е мотивиран за победа, след като е тръгнал из страната и за пореден път е станал пряк свидетел на тежкия живот на хората. „Именно за тях ще се борим и в Европа, за да живеят те по-добре”, заключи Крум Дончев. 

На събитието присъстваха депутатите от региона Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, секретарят на ПГ на левицата Кристиан Вигенин, депутатът Димитър Георгиев, председателят на БСП-Стара Загора Валентина Бонева.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 20 Май 2019 10:56
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Понеделник, 20 Май 2019 10:56
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.
 • Понеделник, 20 Май 2019 10:56
  Корнелия Нинова: Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения

  Държавна политика се прави с ум и с грижа за хората, а не с ПР акции

Оставете коментар