Събота, 21 Септември 2019
Сряда, 22 Май 2019 16:06

Близките на жертвите край Своге все пак ще получат по 50 000 лева

По-рано застрахователят беше изплатил по 10 лева обезщетение

Комисията за финансов надзор (КФН) и ръководството на застрахователя, който изплати по 10 лева обезщетение на близките на загинали при трагедията в Своге, са провели среща. Това съобщиха от финансовия регулатор. Оттам допълват, че "е провокиран диалог" със застрахователя за изплащането на пълния размер от 50 000 лева на близките на 20-те жертви на автобусната катастрофа от август миналата година.

Въпреки че ще промени решението си и ще изплати обезщетенията по застраховката "Злополука с пътници", от застрахователната компания остават на мнение, че няма основание за плащане. Причината е в нередовните документи за провеждането на пътуването през август миналата година, при което край Своге загинаха 20 души. Досега становището на застрахователя беше, че докато съдът не се произнесе, обезщетенията няма да бъдат изплатени.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Решението да се изплатят по 10 лева е следствие на акт за принудително действие, издаден от Комисията за финансов надзор. По-рано пред "Хоризонт" на БНР обаче експерти обясниха, че актът на финансовия регулатор е незаконен.

Засега няма официално становище и за застраховката "Гражданска отговорност", която е направена при друга компания. От нея трябва да бъдат обезщетени не само близките на загиналите, но и пострадалите при трагедията.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 22 Май 2019 16:06
  Моторист е загинал в катастрофа с едно от златните ни момичета

  Моторист е загинал в катастрофа с едно от златните ни момичета. В инцидента в Казичене е участвала Любомира Казанова, а за цялата трагедия стана ясно от Фейсбук профила на Вили Чакърова, майка на загиналия Васил Палпулин.

 • Сряда, 22 Май 2019 16:06
  Нинова към Борисов: Цинизъм е да се хвалиш с пътища, когато се навършва година от Своге!

  "Цинизъм е да се хвалиш със строителство на пътища в деня, в който се навършва една година от катастрофата край Своге, която отне 20 човешки живота, г-н Борисов!", написа във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 • Сряда, 22 Май 2019 16:06
  Навършва се 1 година от тежката автобусна катастрофа край Своге

  Една година след тежката катастрофа край Своге, граждани и близки на жертвите ще почетат паметта им със заупокойна молитва и осветяване на паметната плоча на мястото на инцидента.

  При трагедията тогава автобус излезе от платното и се преобърна, а 20 от пътниците в него загинаха.

  Една година по-късно – след политически оставки, пътни експертизи и ремонти, какво се промени: „Сложиха мантинели, направени по безумен начин. Влизаш зад мантинелата, където се намира тротоарът и стигаш доникъде. За да можеш да продължиш трябва да се прекачваш през нея или да пролазваш отдолу... и излизаш на пътната настилка“, казва Лилия Георгиева от инициативния комитет, оглавил протестите, предаде БНР.

Оставете коментар