Понеделник, 25 Май 2020

Четвъртък, 23 Май 2019 17:58

Валери Жаблянов: Хората се вълнуват от големите разлики в заплатите

Таи се един скрит гняв, който няма политически израз, заяви кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България"

"Европейската тематика присъства и в малките общини, и в малките населени места. Хората се вълнуват преди всичко от големите разлики в заплатите. Това предизвиква недоумение в обществото, а от друга страна таи един скрит гняв, който няма политически израз." Това заяви в Благоевград кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България" Валери Жаблянов. Там той се срещна жителите на града и разговаря с тях за основните проблеми на града, региона и страната.

"Темата за Европа се явява доста вълнуваща за по- младото поколение. Но основен проблем си остава икономическата изостаналост на България, която няма изглед да бъде компенсирана. Водещото чувство е несигурност- социална и икономическа", констатира след срещите си той. По отношение на образованието, Жаблянов беше категоричен, че във висшето образование някои ключови въпроси не намират решение, един от които е намаляващият брой на студентите. " Ние работим за победа на Европейските избори. Надявам се да се поздравим с победа на изборите, за да се усети някаква надежда в нашето общество", добави още кандидатът за евродепутат.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 23 Май 2019 17:58
  Корнелия Нинова: Представяме ви ясен и конкретен план за развитие на Северозапада

  Внасяме Закон за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.

  "Кохезионната политика и частични единични мерки на различни правителства не дадоха резултат и Северозападният регион продължава чувствително да изостава в своето развитие." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова във Враца, където представи законопроекта за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.Тя обясни, че икономическите и социални последици от кризата ще засегнат най-силно по-слабите региони и ще доведат до още по-големи неравенства: "На липсата на производство, безработицата, пустеещата земя и обезлюдени села трябва да се отговори с ясен и комплексен план за догонващо развитие. Ние имаме такъв и го представяме днес пред вас. Стига само думи, внасяме закон на Северозапада с ясни цели, структура, финансиране и мерки. Целта ни е- развитие на икономиката, работните места и доходите."

 • Четвъртък, 23 Май 2019 17:58
  Румен Овчаров: Тоталната атака срещу Нинова цели дестабилизация на партията

  Всички тези, които в момента започват отново „да бунят кошера“, са намерили своя стимул ГЕРБ да спечелят отново властта

 • Четвъртък, 23 Май 2019 17:58
  Корнелия Нинова: Будители, честит празник! Отечеството има нужда от вас сега

  Да помогнем на просветителите, за да ни възвисят, призова лидерът на БСП

Оставете коментар