Понеделник, 25 Май 2020

Четвъртък, 23 Май 2019 20:46

Станишев: Ако искате да накажете ГЕРБ, гласувайте с № 18 за БСП за България!

Лявото европейско семейство ще бъде силно и влиятелно и това е в интерес на България, подчерта кандидатът за евродепутат от "БСП за България"

 „Преговорите за следващото мнозинство в ЕП ще се водят на две големи платформи. Едната е Европейският съвет, а другата платформа е Европейският парламент. На 28 май се събираме с левите премиери в Брюксел, за да координираме общата ни преговорна стратегия. Нашето семейство ще бъде силно и влиятелно, а голямата ни задача е да обърнем посоката на развитие на Европа и тя да стане отново социална. Това е и от интерес за България – най-бедната страна в ЕС, където 40% от хората живеят под прага на бедността или в тежки материални лишения. И човекът, стандартът на живот и доходите да се превърнат отново в център на политиката, вместо макроикономиката, бюджетите и цифрите. Само така Европа ще бъде отново извор на оптимизъм и ще се избави от евроскептицизма.“ 

Президентът на ПЕС Сергей Станишев коментира още в предаването „Плюс-минус“ по Нова ТВ, че тези избори не са просто за това, кой ще прати с един депутат повече в ЕП. Истинският въпрос, според него, е дали хората харесват живота си.

„Стиснах хиляди ръце и обиколих 17 области за две седмици и мога да ви кажа, че българите са обезверени и отчаяни. Търсят промяна и нова политика за доходите. Защото, за да изградят семейство и да заживеят достойно са нужни доходи. Иначе бягат в чужбина. А това е пречка и пред икономическия растеж и води до демографска катастрофа. Доходите са ключът, който може да отключи растежа на страната.“, прогнозира Станишев. 

„Трябва да е ясно – без социална промяна в ЕС дълбока социална промяна в България няма да стане. Защото, ако там доминира ЕНП като политика, те няма да позволят на българско правителство да го направи. Така че, битката на ПЕС и БСП е обща. Манифестът на ПЕС е разработен от всички партии и е ляв документ – Нов социален договор за Европа. В него има добри мерки, за да се пръвърне Европейският социален стълб в реалност. А това ще бъде основна червена линия в преговорите за новото парламентарно мнозинство. В него се предвижда и общ евромеханизъм за европейска минимална работна заплата, както и вграждането на социалните параметри в европейския семестър като оценка за икономическото развитие на всяка държава.“ 

Лидерът на европейската левица посочи още, че „Европа не бива да остава такава, каквато е, защото много хора не я харесват и това е хранителната среда за националистите.“ И заяви, че лявото политическо семейство ще търси широк ляво-центристки прогресивен алианс, за да може Европа да дава надежда отново. 

В заключение, Сергей Станишев призова хората да гласуват, а ако искат промяна и да накажат ГЕРБ, да подкрепят № 18 и БСП за България.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 23 Май 2019 20:46
  Корнелия Нинова: Представяме ви ясен и конкретен план за развитие на Северозапада

  Внасяме Закон за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.

  "Кохезионната политика и частични единични мерки на различни правителства не дадоха резултат и Северозападният регион продължава чувствително да изостава в своето развитие." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова във Враца, където представи законопроекта за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.Тя обясни, че икономическите и социални последици от кризата ще засегнат най-силно по-слабите региони и ще доведат до още по-големи неравенства: "На липсата на производство, безработицата, пустеещата земя и обезлюдени села трябва да се отговори с ясен и комплексен план за догонващо развитие. Ние имаме такъв и го представяме днес пред вас. Стига само думи, внасяме закон на Северозапада с ясни цели, структура, финансиране и мерки. Целта ни е- развитие на икономиката, работните места и доходите."

 • Четвъртък, 23 Май 2019 20:46
  Румен Овчаров: Тоталната атака срещу Нинова цели дестабилизация на партията

  Всички тези, които в момента започват отново „да бунят кошера“, са намерили своя стимул ГЕРБ да спечелят отново властта

 • Четвъртък, 23 Май 2019 20:46
  Корнелия Нинова: Будители, честит празник! Отечеството има нужда от вас сега

  Да помогнем на просветителите, за да ни възвисят, призова лидерът на БСП

Оставете коментар