Понеделник, 19 Август 2019
Четвъртък, 23 Май 2019 20:46

Станишев: Ако искате да накажете ГЕРБ, гласувайте с № 18 за БСП за България!

Лявото европейско семейство ще бъде силно и влиятелно и това е в интерес на България, подчерта кандидатът за евродепутат от "БСП за България"

 „Преговорите за следващото мнозинство в ЕП ще се водят на две големи платформи. Едната е Европейският съвет, а другата платформа е Европейският парламент. На 28 май се събираме с левите премиери в Брюксел, за да координираме общата ни преговорна стратегия. Нашето семейство ще бъде силно и влиятелно, а голямата ни задача е да обърнем посоката на развитие на Европа и тя да стане отново социална. Това е и от интерес за България – най-бедната страна в ЕС, където 40% от хората живеят под прага на бедността или в тежки материални лишения. И човекът, стандартът на живот и доходите да се превърнат отново в център на политиката, вместо макроикономиката, бюджетите и цифрите. Само така Европа ще бъде отново извор на оптимизъм и ще се избави от евроскептицизма.“ 

Президентът на ПЕС Сергей Станишев коментира още в предаването „Плюс-минус“ по Нова ТВ, че тези избори не са просто за това, кой ще прати с един депутат повече в ЕП. Истинският въпрос, според него, е дали хората харесват живота си.

„Стиснах хиляди ръце и обиколих 17 области за две седмици и мога да ви кажа, че българите са обезверени и отчаяни. Търсят промяна и нова политика за доходите. Защото, за да изградят семейство и да заживеят достойно са нужни доходи. Иначе бягат в чужбина. А това е пречка и пред икономическия растеж и води до демографска катастрофа. Доходите са ключът, който може да отключи растежа на страната.“, прогнозира Станишев. 

„Трябва да е ясно – без социална промяна в ЕС дълбока социална промяна в България няма да стане. Защото, ако там доминира ЕНП като политика, те няма да позволят на българско правителство да го направи. Така че, битката на ПЕС и БСП е обща. Манифестът на ПЕС е разработен от всички партии и е ляв документ – Нов социален договор за Европа. В него има добри мерки, за да се пръвърне Европейският социален стълб в реалност. А това ще бъде основна червена линия в преговорите за новото парламентарно мнозинство. В него се предвижда и общ евромеханизъм за европейска минимална работна заплата, както и вграждането на социалните параметри в европейския семестър като оценка за икономическото развитие на всяка държава.“ 

Лидерът на европейската левица посочи още, че „Европа не бива да остава такава, каквато е, защото много хора не я харесват и това е хранителната среда за националистите.“ И заяви, че лявото политическо семейство ще търси широк ляво-центристки прогресивен алианс, за да може Европа да дава надежда отново. 

В заключение, Сергей Станишев призова хората да гласуват, а ако искат промяна и да накажат ГЕРБ, да подкрепят № 18 и БСП за България.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 23 Май 2019 20:46
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Четвъртък, 23 Май 2019 20:46
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.
 • Четвъртък, 23 Май 2019 20:46
  Корнелия Нинова: Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения

  Държавна политика се прави с ум и с грижа за хората, а не с ПР акции

Оставете коментар