Четвъртък, 27 Юни 2019
Неделя, 26 Май 2019 21:26

Кънчо Стойчев: Появата на премиера Борисов в последните 15 дни от кампанията „обърна мача“

Какво ще се случи от тук нататък зависи не от изборите, а от вътрешната ситуация в страната, смята социологът

Появата на премиера Борисов в последните 15 дни от кампанията „обърна мача“. Това каза по радио „Фокус“ Кънчо Стойчев, главен изпълнителен директор на TNS и съосновател на „Галъп Интернешънъл“.

Според Стойчев, без появата на Борисов резултатът би бил друг.

Според социологът БСП ще увеличи присъствието си с поне един мандат, като уточни, че гласовете за левицата се увеличават спрямо миналата година. Той отдаде ниската избирателна активност на комплекс от фактори.

„Има социална пасивност през последните години – това не бива да го тълкуваме само като нещо негативно, защото това е белег и на приемане на статуквото. Три дена празници, хубавото време, различните хора – едни пътуват, други се занимават с други неща – това не е фактор за пренебрегване. Най-важното е, че 65% от българските гласоподаватели отиват на тези избори с идеята за България, а не за Европа – това показва нагласа за занижена активност“, обясни социологът.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Кънчо Стойчев не прогнозира големи промени в родния парламент, защото, по думите му, залогът на евроизборите никога не е било парламентарното мнозинство. България продължава с този парламент, с това парламентарно мнозинство, а какво ще се случи от тук нататък – зависи не от изборите, а от вътрешната ситуация в страната, обобщи Кънчо Стойчев.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 26 Май 2019 21:26
  ТОЛ-ът е печатница за пари

  ТОЛ-системата я вкарвайте! Тези тирове, дето вървят - да плащат! Аз искам да вдигам догодина с 10% доходите, искам да дадем повече пари за медицинските сестри. ТОЛ-ът е печатница за пари, защо го инвестираме! Не може само да бъркаме в готовите пари на приходните агенции.

  Влиза тирът – плаща си. Ето още един, гледай колко тук – само те ще изкарат заплатите на валяците, я ги преброй.

  Нали виждаш защо е паваж. Знаеш ли защо е паваж? Защото бяха танковите бригади и всичко е правено да може да се движат танкове, да не развалят асфалта. Само за войни сме си говорили тогава!

  Ей така най-обичам – от едно поле, път да стане. С еколозите ще говориш (бел.ред. – към Николай Нанков), една теменужка не искам да се смачка. Всичко да се измести.

  Премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на магистрала „Европа“ и Индустриална зона Божурище

 • Неделя, 26 Май 2019 21:26
  Бойко Борисов се качи и на мотокар

  Премиерът инспектира строителните дейности по изграждането на магистрала „Европа“

 • Неделя, 26 Май 2019 21:26
  Шефът на ОЛАФ похвали Борисов за борбата с контрабандата

  Премиерът изтъкна, че България изпълнява своя Национална стратегия за превенция и борба с нередностите и измамите

Оставете коментар