Събота, 19 Октомври 2019
Четвъртък, 30 Май 2019 15:29

Калоян Паргов: Легитимността на това управление на София е изчерпана

Столичната община трябва да спре с мащабните ремонти, заяви председателят на групата на БСП в СОС и лидер на БСП-София по повод края на ремонта на "Графа" и прилежащите зони.

Легитимността на това управление на София е изчерпана. Столичната община трябва да спре с мащабните ремонти, заяви пред журналисти в СОС Калоян Паргов, председател на групата на БСП в СОС и председател на БСП-София по повод края на ремонта на "Граф Игнатиев" и прилежащите зони.

Щедрите обещания, че ще има големи санкции от няколко милиона за ремонта на "Графа", всъщност са само едни 106 хил.лв. Това не оправдава качеството на ремонта, заяви Паргов. Той попита кмета Фандъкова така ли се управляват парите на столичани.

"Ремонт за няколко десетки милиона лева с такива дребни санкции. Това ли е оценката за качеството на ремонта на общината, защото оценката на хората я четем ежедневно в социалните мрежи", посочи Паргов.

Той призовава общината преди да пристъпи към замазване на този ремонт, да си посипе главата с пепел, да излезе пред столичани и да каже истината.

Милка Христова от БСП и зам.-председател на СОС заяви, че БСП бяха едни от първите, които поставиха въпроса още през есента на мината година за това, което се случва. Аз лично съм в неведение, посочи Христова. Тя попита има ли разрешение за ползване или е налице само акт 15. Защото ако е така, има още един период, в който изпълнителят има право да коригира недостатъците, посочи Христова. Според нея не е ясно тези 106 хил.лв. санкции, които бяха тиражирани от представител на надзорното дружество, крайната цифра ли е и за какво точно се отнася.

"В срок ли е изпълнен този обект, защото това е изключително спорно, въпреки многобройните удължавания и въпреки това, че на този строител му беше уважена ситуацията, че в България има зима", посочи Христова.

Когато е печелен проекта с 300-те дни срок не е ли било ясно, че ние в крайна сметка живеем в умерения климатичен пояс, където зимата е един естествен сезон и не би следвало да се използва като оправдание, каза общинският съветник.

Искането на БСП е да стане ясно за софиянци какви санкции ще понесе строителя, за чия сметка са многобройни ремонти и ще приключи ли всичко само със 106 хил.лв. санкции.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар