Сряда, 29 Януари 2020
Петък, 31 Май 2019 17:28

Вътрешният министър отстрани директора на ОДМВР-Силистра

Три деца са обгорени при полицейска демонстрация, БСП поиска незабавни наказания на виновните

Със заповед на вътрешния министър Младен Маринов е образувано дисциплинарно производство на директора на ОДМВР-Силистра и той е временно отстранен от длъжност, съобщиха от МВР.

По разпореждане на главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов ГД "Национална полиция" започва проверка за изясняване на всички обстоятелства и причини, довели до инцидента.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов се забранява употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия по време на провеждане на демонстрации на обществени места пред граждани, допълват от МВР.

По-рано БСП поиска в нарочна декларация незабавни наказания за всички, които са отговорни за инцидента с деца в Силистра, както и за инициаторите, които са счели за уместно 300 деца да бъдат зрители на демонстрация, която крие рискове за живота и здравето им. Всички организатори на тази нелепа акция трябва да понесат своята отговорност, която не са проявили при планирането и провеждането на мероприятието, пишат социалистите.  Днешният инцидент показва за пореден път некомпетентност и безхаберие в навечерието на един от най-хубавите празници - Деня на детето, завършва декларацията на БСП. 

Припомняме, че по-рано днес прокуратурата съобщи, че разследва инцидент, при който три 6-годишни деца са пострадали при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната. 

Инцидентът е станал около 11 часа на стадион „Доростол“ в Силистра, където полицията е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра. 

На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.  Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2“, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията.  Няма опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар